Her finder du varmtvandsbeholdere til opvarmning af varmt brugsvand i køkken, badeværelse og bryggers. Vandvarmerne fås med forskellige kapaciteter og kan bestilles med levering til adresse.
En varmtvandsbeholder indeholder varmt brugsvand. Vandet sendes fra beholderen ud til husholdningens haner og brusere, så der kan tappes varmt vand. Der findes forskellige typer varmtvandsbeholdere på markedet, og det er vigtigt at du vælger en model som passer til den varmekilde du bruger.
I boliger hvor der ikke er et centralvarmesystem, som fx et sommerhus eller kolonihavehus, vil man typisk installere en elvandvarmer. En elvandvarmer opvarmer vandet gennem et elektrisk varmelegeme og kræver derfor ikke at der er indlagt fjernvarme eller installeret et pillefyr, et oliefyr eller en varmepumpe.
En elvandvarmer er dog ikke den ideelle løsning til boliger der bruges til helårsbeboelse, da elforbruget hurtigt kan stikke af. Her skal du i stedet vælge en centralvarmebeholder, en fjernvarmebeholder eller en varmepumpebeholder - alt afhængig af hvilken varmekilde der primært benyttes. Du kan også få en combibeholder - altså en varmvandsbeholder som både kan opvarme brugsvandet med el og centralvarme.
Hvor stor en varmtvandsbeholder skal du vælge?
Du skal vælge en varmtvandsbeholder som er stor nok til at dække husholdningens behov for varmt vand - så du fx undgår at skulle bade i koldt vand. Samtidig må den dog ikke være for stor, for så bliver energiforbruget højere end nødvendigt.
Hvis varmtvandsbeholderen indeholder mere vand end der bruges, vil der også være en forøget risiko for bakterievækst i vandet. Det skyldes at det varme vand ikke bliver udskiftet hyppigt nok, og så vil bakterierne stortrives.
En af de bakterier der trives i varmt, stillestående vand, er Legionella, som kan give legionærsyge. Nogle producenter, bl.a. Bosch, tilbyder varmtvandsbeholdere med automatisk Legionella-bekæmpelse, så du ikke skal bekymre dig for at blive syg når du tager et brusebad.
Er du i tvivl om hvor stor en varmtvandsbeholder du skal købe, anbefaler vi at du søger råd hos en VVS’er. Du kan også tage udgangspunkt i disse retningslinjer:
Sommerhus - 30 liter
Husholdning med to personer - 60 liter
Husholdning med to voksne og to teenagebørn - 200 liter
Hvis der er installeret et karbad, skal varmtvandsbeholderen være stor nok til at du kan fylde det op med vand. Kræver det fx 100 liter vand at fylde dit karbad med vand, må varmtvandsbeholderen altså ikke være mindre end det.
I vores sortiment finder du varmtvandsbeholdere fra 30 liter og opefter. Nogle af modellerne fås i flere størrelser.
Optimal placering af din varmtvandsbeholder
Det er ikke helt ligegyldigt hvor du placerer varmtvandsbeholderen. Placeringen har nemlig betydning for hvor stort et varmetab der opstår.
Vi anbefaler at placerer din varmtvandsbeholder tæt på varmeanlægget. Det vil ofte være i entreen, bryggerset eller badeværelset.
Det er også en god ide at gemme varmtvandsbeholderen væk i et skab, så den ikke er synlig. Her skal du dog sikre dig at der er plads nok omkring beholderen, så det er muligt at udføre service.
Hvis varmtvandsbeholderen skal hænge på en væg, skal du tjekke at væggen er kraftig nok til at bære beholderens vægt. Nogle varmtvandsbeholdere er lavet i et let og kompakt design, så de er nemme at hænge op.
Husk at varmtvandsbeholderen skal opsættes i frostsikret rum.
Køb din nye varmtvandsbeholder hos Davidsen
Er din varmtvandsbeholdere mere end 10 år gammel, bør du overveje at skifte den ud med en ny.
Vi anbefaler at du vælger en varmtvandsbeholder med energimærke A eller B af hensyn til energiforbruget.
Installerer du en ny varmtvandsbeholder, vil du ofte kunne spare penge. Det skyldes at der i dag stilles skrappere krav til isolering af varmtvandsbeholdere end tidligere, og derfor er varmetabet mindre.
Med en ny varmtvandsbeholder kan dit hus også stige i værdi, da energimærket måske bliver bedre - og dermed gør boligen mere attraktiv i købernes øjne.
I vores sortiment finder du varmtvandsbeholdere til flere behov. Beholderne fås med en kapacitet på op til 167 liter.
Husk at få en autoriseret VVS-installatør til at nedtage den gamle varmtvandsbeholder og tilslutte den nye. Du må ikke selv udføre arbejdet.