Havecenter
Filtrér søgning
Nulstil alle
Brand
Nulstil
  • (3)
Produkttype
Nulstil
  • (6)
  • (2)
  • (2)
  • (1)
Lagerstatus
Nulstil
  • (6)
  • (0)
Pris
Nulstil
39
39
595
595
39kr.595kr.
Vis:
36
produkter1 - 11 af 11
Visning:
Sortér:
Anbefalet

Hvilke græsfrø skal du vælge?


Det kommer an på hvad du skal bruge græsplænen til, og hvordan haven er indrettet. Græsfrø har nemlig forskellige egenskaber. Nogle trives bedst i skygge, de såkaldte skyggefrø, mens andre giver en robust og slidstærk græsplæne der kan tåle boldspil og vild leg.


Et godt tip er at vælge en blanding med minimum fire forskellige typer græsfrø. På den måde får du en græsplæne der trives under varierede forhold – som fx frost, sol og skygge.


Når det kommer til kvaliteten af græsfrøene, får du typisk hvad du betaler for. Vil du have en slidstærk og tæt plæne, skal du altså undgå de helt billige græsfrø. Billige græsfrø vokser typisk hurtigt, hvorfor du skal klippe græsset oftere.


Vi råder dig til at vælge langsomtvoksende græsfrø i stedet – de giver nemlig en plæne som ikke skal slås mere end 25 gange i løbet af en sæson.


Det er også en god ide at købe græsfrø med mikrokløver. Denne type græsfrø indeholder nemlig kvælstof, som tilfører plænen næring, så den har bedre vækstbetingelser. Mikrokløver giver også en grønnere græsplæne.


Husk at tjekke om de sorter der er anvendt i græsfrøblandingen, er statsgodkendte. Statsgodkendte græsfrø er velegnede til de danske klimaforhold og er mærket med et S på emballagen. S-mærkede græsfrø er blevet testet igennem tre år af landbrugsstyrelsen, bl.a. for sygdomsresistens og slidstyrke, hvilket sikrer en god plænekvalitet.


Hvordan sår du græsfrø?


Hvis du skal efterså med nye græsfrø, anbefaler vi at du starter med at give plænen en tur med vertikalskæren, som er en maskine der skærer ned i jorden, så den kan få lys og luft.


Vertikalskæren fjerner også mos og ukrudt, så du får en flot græsplæne.


Når du har været i gang med vertikalskæren, skal du give græsplænen et lag topdressing for at udjævne huller og give den næring.


Til sidst kan du efterså med græsfrø. Det kan du enten gøre med håndkraft eller ved at bruge en spredevogn.


Skal du anlægge en ny græsplæne, skal du starte med at forberede jorden. Det gør du ved at fræse den igennem og tilføje et lag muldjord iblandet kompost eller gødning.


Ret så jorden af, og spred nye græsfrø udover arealet. Riv jorden igennem, og giv den en tur med en tromle – på den måde får frøene kontakt med jorden.


Hvor mange græsfrø skal du bruge?


Det kommer an på hvilken blanding du vælger. På posen med græsfrø står der hvor mange du skal bruge, men en god tommelfingerregel er at du skal bruge cirka 1 kg græsfrø per 50 m2.


Når du har eftersået med nye græsfrø, går der cirka tre uger før de begynder at spire.


Nogle sorter spirer dog hurtigere eller langsommere. Fx begynder rajgræs allerede at spire efter en uge, mens engrapgræs først begynder at spire efter en måneds tid.


Det bedste tidspunkt at så nye græsfrø er i efteråret (august/september). Her er jorden nemlig varm og let fugtig, hvilket giver de optimale betingelser for at nyt græs kan vokse frem.


Du kan også efterså med nye græsfrø i foråret (april/maj), men hvis jorden er kold, vil græsset vokse langsommere. Det er altså en god ide at vente til nattefrosten er væk før du sår græsfrø.


Vi råder dig også til at vælge en dag hvor det er vindstille – så undgår du at frøene spredes med vinden.


Hvordan vedligeholder du din græsplæne efter såning?


Når du har sået græsfrø, er der flere ting du skal være opmærksom på.


Hvis der ikke kommer regn i løbet af den første uge, skal du vande græsplænen hver anden eller tredje dag ind til græsset har fået fat. Du skal bruge cirka 25-30 liter vand per kvadratmeter.


Hvis du har sået græsfrøene i en næringsfattig jord, er det en god ide at gøde jorden. Gødning er ikke nødvendigt hvis du fx har iblandet frøene topdressing (der i sig selv fungerer som gødning).


Du må ikke slå græsset før det har nået en højde på minimum 8 cm. Undgå at klippe det kortere end 5 cm den første gang. Brug eventuelt en plæneklipper med bioklip - så slipper du for at rive det afklippede græs sammen efterfølgende, og plænen tilføres automatisk næring.


Hvorfor spirer græsfrøene ikke?


Hvis du oplever at græsfrøene ikke spirer, kan det skyldes flere ting.


En af de mest almindelige årsager er at græsfrøene er af dårlig kvalitet. Det er ofte de billigste blandinger med græsfrø der spirer langsomt eller ikke spirer overhovedet. 


Det er altså vigtigt at du vælger en blanding med kvalitetsfrø. Her kan du fx vælge en af vores blandinger fra DSV Frø.


En anden forklaring kunne være at du sår græsfrøene på et dårligt tidspunkt – fx i det tidlige forår, hvor der stadig er frost i jorden. Som nævnt er det bedst at så græsfrø når jorden er varm og let fugtigt. En god tommelfingerregel er at temperaturen i jorden skal være minimum 10 grader.


Endelig kan problemet hænge sammen med at du sår græsfrøene for dybt i jorden. Du skal kun så dem i overfladen.


Køb græsfrø hos Davidsen


Har du brug for græsfrø til anlæg af ny græsplæne eller til eftersåning, er det vigtigt at du vælger de rigtige græsfrø.


Vi forhandler mange forskellige græsfrø - bl.a. fra DSV Frø, som tilbyder græsfrøblandinger af fineste kvalitet. Frøene giver en flot og slidstærk græsplæne, og du kan vælge mellem mange forskellige blandinger og sorter.


Vi leverer typisk vores græsfrøblandinger indenfor 1 hverdag. Vil du selv afhente dem i din lokale Davidsen butik, kan du benytte dig af vores bestil og hent koncept.