El-værktøj
Filtrér søgning
Nulstil alle
Ledning eller batteri
Nulstil
  • (17)
  • (13)
  • (2)
Batteritype
Nulstil
  • (4)
  • (4)
  • (4)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
Batterispænding (V)
Nulstil
  • (17)
  • (1)
  • (1)
Produkttype
Nulstil
  • (31)
  • (3)
  • (1)
Lagerstatus
Nulstil
  • (18)
  • (0)
Pris
Nulstil
880
880
9410
9410
880kr.9410kr.
Vis:
36
produkter1 - 35 af 35
Visning:
Sortér:
Anbefalet

Hvad er en borehammer? 


En borehammer minder på mange måder om en almindelig boremaskine, men bruges i stedet til at bore huller i hårde materialer som sten, fliser, beton og murværk.


Til forskel fra en slagboremaskine er en borehammer noget kraftigere, hvorfor det fx ikke er nødvendigt at lægge kræfter i når du borer. Når du arbejder med borehammeren, bliver boret slået frem og tilbage, hvilket gør at den slår kraftigt. Nogle borehammere har indbygget mejselfunktion, hvilket gør dem velegnet til fx nedbrydning af fliser og gulve eller til at grave i hårdt underlag. Som med så meget andet elværktøj fås borehammere både med batteri og ledning. Begge variationer leverer mange kræfter og kan klare en bred vifte af bore- og nedbrydningsopgaver.  I vores sortiment finder du borehammere fra anerkendte mærker som Makita, Dewalt, Bosch og Black & Decker. 


Hvilke typer opgaver kan du bruge en borehammer til?


Der er mange typer opgaver hvor en borehammer er anvendelig:


• Boring af huller i murstensvægge og betonvægge – fx hvis du skal hænge et billede op eller montere ventilation. Borehammeren egner sig altså både til at bore små og store huller. • Hvis borehammeren har mejselfunktion, kan du også bruge den til at fjerne fliser i fx badeværelse eller køkken, bryde gulve op eller fjerne fuger mellem mursten. En borehammer med mejselfunktion er fin til mindre nedbrydningsopgaver, men skal du fx nedbryde hårde materialer som betonvægge, bør du købe enten en mejselhammer eller en nedbrydningshammer.


Hvilken borehammer skal du vælge?


Når du skal vælge den rigtige borehammer, gælder mange af de samme retningslinjer som når du skal købe andet elværktøj. Først og fremmest bør du tage stilling til om borehammeren skal være med ledning eller batteri. Fordelen ved at vælge en akku borehammer er at den giver masser af bevægelighed da du ikke behøver at være i nærheden af en stikkontakt, ligesom du slipper for den irriterende ledning. På en akku borehammer er der indikatorer som viser hvor meget strøm der er tilbage på batteriet, så du kan lade det op i god tid. En borehammer med ledning er noget billigere end en akku model – faktisk koster den omkring det halve. Og så skal du ikke bekymre dig om at batteriet pludselig løber tør mens du arbejder, hvorfor den er god hvis du har større projekter som kræver at du borer i længere tid ad gangen. Skal du nedbryde fliser og sten eller fjerne puds, bør du vælge en kraftig borehammer med mejsel. Alternativt kan du købe en mejselhammer, som er god til de lidt grovere opgaver. Tjek gerne hvad pakken inkluderer inden du bestiller. Medfølger bor og eventuel mejsel? Og hvilke størrelser og typer er der tale om? Passer de til de projekter du skal bruge borehammeren til? Vær også opmærksom på at en akku borehammer typisk ikke inkluderer batteri. Dette skal altså købes separat. Den gode nyhed er at stort set alle producenter af elværktøj i dag tilbyder batterier der passer til produkter indenfor samme serie. Har du allerede elværktøj i forvejen, kan det altså være en fordel at vælge en borehammer af samme mærke, så du ikke skal købe ekstra batterier. Nogle borehammere har indbygget LED-lys, så du kan se når du arbejder i mørke. For mange er denne funktion ikke strengt nødvendig – ofte er det nemmere at udføre præcisionsarbejde i almindeligt dagslys. Skal du arbejde om aftenen, kan du eventuelt benytte en arbejdslampe. Hvis du skal bruge borehammeren til krævende opgaver, bør den have sidestøttegreb – dette gør det nemmere at lægge kræfter i. Grebet bør være behageligt at holde om. 


Husk sikkerhed


Når du arbejder med borehammeren, foreslår vi at du ifører dig relevant sikkerhedsudstyr som fx sikkerhedsbriller, støvmaske og høreværn.


Det er også en god ide at holder pauser undervejs da de kraftfulde vibrationer kan være trættende. Du kan også benytte vibrationsdæmpende handsker. Har du planer om at bruge borehammeren i længere tid ad gangen, bør du overveje at vælge en model med anti-vibration – dette gør den mere behagelig at bruge. 


Tilbehør til borehammeren


Der findes en bred vifte af bor og mejsler som du kan bruge med din borehammer. • Hammerbor som bruges til boreopgaver i beton, sten og murværk. Fås i flere længder. De mindste er 5 cm, mens de største er mere end 1 meter lange. Diameteren spænder fra 3,5 mm til 26 mm. • SDS-Plus-fæste er fint til langt de fleste gør-det-selv-opgaver, men til meget krævende nedbrydningsarbejde kan et SDS-Max-fæste sætte fart på projektet. Skal du bruge borehammeren meget, er det en god ide at købe et borsæt med hammerbor i flere forskellige størrelser og typer, så du har de rigtige bor ved hånden. Også mejsler fås i forskellige varianter. Her er de mest almindelige: • Spidsmejsel som har en spids form, der gør den velegnet til nedbrydningsarbejde – fx når du skal fjerne et gulv.


• Fladmejsel som kan bruges til en bred vifte af nedbrydningsopgaver. Ofte anvendes den efter at man har benyttet spidsmejslen.


• Flisemejsel der - som navnet antyder -bruges til at rage fliser ned (fx på vægge eller gulve). • Hulmejsel som bruges til at lave udhulinger – fx til vvss og elinstallationer. • Spademejsel som bruges til at grave i hårde materialer hvor en almindelig spade må give op. Når du skal bruge borehammerens mejselfunktion, er det vigtigt at du indstiller maskinen til at mejsle, så rotationen slås fra. Du kan typisk skifte mellem de forskellige funktioner på siden.  Det er værd at nævne at man kan købe en adapter som gør det muligt at bruge borehammerens store slagkraft til at bore i fx træ og murværk. 


Gode tips til boring i beton  


Skal du bore i beton, er det vigtigt at følge den rigtige fremgangsmåde.


Start med at måle op, så du er sikker på at du borer det rigtige sted. Hvis du borer forkert, skal der spartles og males. Inden du går i gang med borearbejdet, skal du vælge det rigtige bor. Som nævnt fås hammerbor i forskellige størrelser. Til billeder vil man typisk bruge et 6 mm bor, mens man til ophængning af tunge genstande vil vælge et bor på fx 8 mm eller 10 mm. Når du går i gang med at bore, anbefaler vi at du starter blidt ud. Sætter du maskinen på fuld kraft, risikerer du at boret smutter. For at sikre at hullet får den rigtige dybde kan du sætte et stykke tape omkring boret, så du kan se hvornår du skal stoppe. Hold gerne et stykke papir under når du borer – på den måde er der mindre rengøringsarbejde bagefter. Husk at bruge rawlplugs, så skruerne sidder ordentligt fast. Også her er det vigtigt at vælge den rigtige størrelse. En god huskeregel er at du skal bruge rawlplugs der har samme størrelse som hullet. Til et 6 mm hul skal du altså vælge 6 mm rawplugs.