Loft og vægge
Filtrér søgning
Nulstil alle
Brand
Nulstil
  • (41)
  • (14)
  • (5)
Mærkning
Nulstil
  • (51)
  • (10)
  • (6)
Produkttype
Nulstil
  • (53)
  • (5)
  • (2)
  • (1)
Lagerstatus
Nulstil
  • (15)
  • (0)
Pris
Nulstil
9
9
1305
1305
9kr.1305kr.
Vis:
36
produkter1 - 36 af 64
Visning:
Sortér:
Anbefalet
Side 1 af 2|1 - 36 af 64produkter

FAQ – ofte stillede spørgsmål

  1. Hvordan skærer man akustikpaneler til?

    Da akustikpaneler er lavet af træ, kan du tilpasse dem i højden med en fukssvans eller rundsav. Det er en god ide at optegne skærelinjen med en blyant, så du kan se hvor du skal save. Når du skal justere panelerne i bredden, kan du skære i filten med en kniv. 

  2. Hvad koster akustikpaneler?

    Prisen afhænger af hvilke akustikpaneler du vælger. Skal du sammenligne prisen for flere akustikpaneler, skal du kigge på prisen per kvadratcentimeter for at få et retvisende billede af hvad de koster. 

  3. Hvor mange akustikpaneler skal du bruge?

    Du kan finde ud af hvor mange akustikpaneler du skal bruge, ved at dividere arealet af det område hvor akustikpanelerne skal monteres, med arealet af akustikpanelerne. Hvis et akustikpanel fx dækker 2 m2, og du skal beklæde en væg med et areal på 6 m2, skal du købe tre akustikpaneler. 

  4. Hvilke akustikpaneler er bedst?

    De bedste akustikpaneler har lydklasse A, som er den højeste lydklasse der findes. Der findes i alt seks lydklasser – A-B-C-D-E-F. Her svarer lydklasse D til middel. Akustikpanelerne opnår lydklasse A når de monteres på en forskalling med mineraluld bagved. Vi anbefaler lydklasse A hvis du har svære problemer med akustikken. 

Relevante artikler

Hvad er akustikpaneler?

Akustikpaneler består af trælameller eller træpaneler der er monteret på et lydabsorberende underlag som fx mineraluld eller akustisk filt.

Fordelen ved at benytte akustikpaneler er at de dæmper støjniveauet og skaber en bedre rumklang, så det er nemmere at høre hvad der bliver sagt, og følge med i samtaler.

Du kan montere akustikpaneler på både vægge og lofter. Typisk anvendes de i rum hvor der er meget støj. Eksempler kunne være:

  • Stue
  • Børneværelse
  • Køkken
  • Gang
  • Kontor
  • Soveværelse

Akustikpaneler er også oplagte til restauranter, uddannelsesinstitutioner, auditorier, mødelokaler og offentlige myndigheder. Kort sagt: Alle steder hvor du ønsker at forbedre akustikken.

Hvorfor akustikpaneler?

Dårlig akustik er et stort problem i mange rum. Du kender det måske selv. Du taler med en anden person og må gentagende gange spørge: ”undskyld, hvad sagde du?” Eller du træder ind i et rum med en hul og kold klang.

Når akustikken er dårlig, kan det være svært at koncentrere sig, og der kan opstå problemer med indlæring. Mange oplever også at et højt støjniveau virker stressende.

Problemet opstår særligt i store, minimalistiske rum. Her er der nemlig mange hårde og kolde overflader, som kaster lyden tilbage i rummet, så der skabes en lang efterklang.

Akustikpaneler absorberer lydbølgerne og skaber en bedre rumklang, så lyden ikke bliver hængende så længe i rummet.

På den måde er det nemmere at høre hvad andre siger, og eventuelle naboer vil føle sig mindre generet hvis du fx spiller højt musik.

Akustikpaneler løfter også æstetikken i rummet og skaber et rustikt udtryk, der passer godt ind i en skandinavisk indretningsstil. Hvis du vil bringe sjæl og charme ind i boligen, er akustikpaneler et oplagt valg. Trælamellerne giver nemlig en varm glød og virker beroligende.

Hvilke akustikpaneler skal du vælge?

Du skal sikre dig at akustikpanelerne dæmper lyden effektivt – i hvert fald hvis målet er at mindske støjgener, og ikke bare tilføje et dekorativt element til hjemmet.

Her er det en god ide at kigge på den såkaldte lydklasse, som fortæller noget om hvor meget lyd panelerne absorberer. Hvis du vil have den bedste akustik, skal du gå efter lydklasse A, som kræver at der indsættes mineraluld bag panelerne.

Det er selvfølgelig også vigtigt at panelerne falder i din smag og matcher den indretningsstil du ønsker at skabe.

Eksempel: Mørke akustikpaneler bidrager med varme og glød til rummet.

mørke akustikpaneler

Akustikpanelerne kan omvendt virke mere diskrete hvis de matcher de farver der allerede bruges i rummmet. På billedet nedenfor ses lyse akustikpaneler i et lyst rum:

lyse akustikpaneler

Du kan også lege med placeringen af akustikpanelerne. I eksemplet her bruger man skiftevis paneler med vandrette og lodrette lameller:

kvadratiske akustikpaneler

Montering af akustikpaneler

Akustikpaneler monteres enten på vægge eller lofter. Det er nemt at gøre selv, da panelerne blot skal limes fast med montagelim, eller skrues fast i væggen med indfarvede skruer.

Er du i tvivl om hvordan du monterer dine nye akustikpaneler, henviser vi til den medfølgende monteringsvejledning. Mange producenter har også lavet videoer som viser hvordan du gør.

Inden du sætter akustikpanelerne op, kan det være nødvendigt at skære dem til, så de passer i størrelsen. Det kan du gøre med en kniv, en fukssvans eller en rundsav – alt efter om de skal tilpasses i bredden eller højden.

Det kræver ikke specialværktøj at montere akustikpaneler. Som regel skal du ikke bruge andet end en skruemaskine, skruer, reglar, en blyant og en tommestok.

Hvis du vil opnå lydklasse A, skal du huske at indsætte mineraluld mellem forskallingerne.

Hvad kan du selv gøre for at forbedre akustikken?

Der er mange ting du kan gøre for at dæmpe støjniveauet og minimere rumklang:

  • Læg vinylgulve i de rum hvor akustikken er dårlig. Vinylgulve har en lydabsorberende effekt og er også bløde og behagelige at gå på.
  • Overvej at udskifte dine lofter. Her kan du fx vælge loftsplader af træbeton. Træbeton virker lydabsorberende og bidrager også til en god brandsikkerhed. Vores Rockfon akustikpaneler er et godt valg til lofter.
  • Indret boligen med puder, tæpper, lange gardiner, plaider og bløde, polstrede møbler. Det lyder måske som småjusteringer der ikke gør nogen synderlig forskel, men det gør de. Prøv fx at fjerne håndklæderne på badeværelset. Så vil du tydeligt kunne høre at rumklangen forværres.

Køb akustikpaneler hos Davidsen og få en bedre akustik

Dårlig akustik er distraherende og gør det svært at føre en samtale. Selvom der er meget du kan gøre for at skabe en bedre akustik, er den mest effektive løsning at montere akustikpaneler. Akustikpanelerne absorberer lyden, så lydbølgerne ikke kastes tilbage i rummet.

I vores sortiment finder du bl.a. akustikpaneler fra FibroTech, som er en dansk virksomhed med hovedsæde i Vamdrup.

FibroTech tilbyder en bred vifte af akustikpaneler, som effektivt absorberer lyden og mindsker rumklang. Panelerne er designet med bæredygtighed og kvalitet i tankerne – bl.a. er der anvendt træ uden knaster, så der skabes et ensartet udtryk.

Fibrotech har inddelt sine akustikpaneler i tre serier:

  • Fibrotech Basic
  • Fibrotech Proff
  • Fibrotech Unika

Både Basic og Proff har en glat overflade med ægte finer og egner sig til rum der ikke udsættes for vandpåvirkninger - som fx stue eller kontor. Panelerne i Basic-serien måler T: 22 mm, B: 605 mm og L: 2440 mm, mens panelerne i Proff-serien er lidt længere – nemlig 3000 mm.

I Proff-serien finder du også de såkaldte signaturpaneler, der har lameller i forskellige størrelser, hvilket giver et spændende og livligt udtryk.

Signaturpanelerne fås i farven Light Oak, mens de andre paneler i Proff-serien findes i 6 farver.

  • Walnut
  • Smoked Oak
  • Oiled Oak
  • Light Oak
  • Grey Oak
  • Ask

Har du brug for akustikpaneler til vådrum, er det Unika-serien du skal have fat i. Her finder du nemlig akustikpaneler der tåler en høj luftfugtighed.

Akustikpanelerne i Unika-serien måler T: 22 mm, B: 600 mm og L: 2440 mm. De har altså stort set samme mål som Basic-serien, men er en anelse smallere.

Alle akustikpaneler fra Fibrotech er nemme at rengøre og kan monteres på både vægge og lofter.

Hvis du ikke ønsker akustikpaneler, kan du overveje de såkaldte træbetonplader, som fås til både vægge og lofter. Fordelen ved træbetonplader er at de kan tåle en høj luftfugtighed. Det betyder altså at de både kan bruges ude og inde. Derudover er de brandsikre.

Skal du have nye lofter, kan du også overveje vores akustikpaneler fra Rockfon. Rockfon skaber produkter der reflekterer dagslys, modstår fugt og afviser bakterier. Rockfon akustiklofter bidrager ikke blot til en bedre akustik, men giver også boligen et visuelt løft.  

rockfon akustikloft

Du kan bestille dine nye akustikpaneler online eller til afhentning i en af vores butikker, som du finder i hele landet.