VVS
Filtrér søgning
Nulstil alle
Produkttype
Nulstil
  • (5)
  • (1)
Lagerstatus
Nulstil
  • (0)
  • (0)
Pris
Nulstil
119
119
18995
18995
119kr.18995kr.
Vis:
36
produkter1 - 8 af 8
Visning:
Sortér:
Anbefalet

Hvorfor købe et blødgøringsanlæg?

Et blødgøringsanlæg fjerner kalk i vandet, hvilket giver en lang række fordele:

  • Håndklæder og sengetøj bliver silkeblødt, og farverne på dit vasketøj synes klarere
  • Du undgår kalkaflejringer i fx badeværelse og køkken, så du ikke skal bruge så meget tid på rengøring. Samtidig sparer du penge på køb af afkalkningsmiddel
  • Husholdningsapparater som fx kaffemaskine, elkedel og vaskemaskine holdere længere, så de ikke skal udskiftes så tit
  • Hud og hår føles mærkbart blødere, og drikkevand smager bedre. Hvis vandet bliver for blødt, kan vandet dog få en lidt kedelig smag. Derfor er det en god ide at indstille dit blødgøringsanlæg til en hårdhedsgrad på fx 6, så der stadig er en smule kalk i vandet.
  • Du sparer penge på køb af skyllemiddel, sæbe, vaskepulver og shampoo - det kræver dog at du reelt ændrer dine forbrugsvaner og ikke hænger fast i de gamle mønstre. Du kan halvere dit forbrug af sæbe når vandet er blødgjort. Og mindre sæbe, betyder også mindre vand.
  • Vaskemaskine og opvaskemaskine bruger mindre tid på at varme op, og derfor vil elforbruget blive mindre. Samtidig undgår du kalkbelægninger på varmevekslere, kedler og varmtvandsbeholdere, hvilket bidrager til et lavere energiforbrug.

Vær opmærksom på at du ikke må installere blødgøringsanlægget selv. Det skal du have en autoriseret vvs-installatør til. Vi anbefaler at blødgøringsanlægget installeres lige over vandmåleren.

Er et blødgøringsanlæg nødvendigt?

Nej, du kan sagtens bruge det vand der kommer ud af hanen, selvom det indeholder kalk. Hvis du bor i et område, hvor vandet er hårdt og dermed indeholder meget kalk, kan det dog være en god ide at købe et blødgøringsanlæg.

bwt anlæg

Du kan tjekke drikkevandets hårdhed ved hjælp af hårdhedskortet, som du finder på GEUS’ hjemmeside. Bemærk at der kan være store regionale forskelle på drikkevandskvaliteten. I ét område kan det være temmelig hårdt, og blot 15 km derfra kan det være blødt. Derfor er det en god ide at undersøge hårdhedsgraden med dit forsyningsselskab.

Du bør overveje at installere et blødgøringsanlæg hvis drikkevandet har en hårdhedsgrad over 8, eller hvis du oplever tegn på kalkproblemer.

Her er nogle typisk tegn på at vandet er for hårdt:

  • Der sætter sig tit kalkaflejringer omkring vandhaner og i elapparater
  • Brusehovedet skal ofte rengøres for kalk
  • Kaffemaskine kræver jævnlig afkalkning

Valg af blødgøringsanlæg - her er hvad du skal vide

Det er vigtigt at du vælger et blødgøringsanlæg der er godkendt til drikkevand. Anlægget skal enten have dansk GDV, svensk SWWA, hollandsk KIWA eller et tysk DVGW-​certifikat.

Derudover skal du tage stilling til hvor stor en kapacitet du har brug for. Blødgøringsanlægget skal altså kunne nå at blødgøre ligeså meget vand som der bruges i husholdningen.

En god tommelfingerregel er at et blødgøringsanlæg med en ydelse på 26 liter i minuttet passer til en familie på fire, mens en stor familie med et større vandforbrug bør vælge et blødgøringsanlæg med en ydelse på 30 liter per minut.

Ønsker du blødt vand døgnet rundt, skal du sikre dig at blødgøringsanlægget også blødgør vandet under regenerering - som det fx er tilfældet med BWT Aqua Life og Perla. Regenereringsprocessen er med til at rense anlægget og starter når det ikke kan optage mere kalk. Kan du undvære blødt vand i de 20-45 minutter hvor anlægget foretager en regenerering, kan du fx overveje BWT Aqua Basic eller Perla Home.

Endelig skal du sikre dig at det er muligt at tilgå anlægget fra alle sider - fx i forbindelse med service og påfyldning af salt. Blødgøringsanlæg fås forskellige mål, så tjek at der er god plads til det inden du bestiller.

Alternativer til blødgøringsanlæg

Du behøver ikke nødvendigvis at købe et blødgøringsanlæg for at undgå kalkaflejringer på armaturer og klinker. En anden, og noget billigere løsning, er at vælge et kalkfilter til bruseren eller vandhanen.

Filteret er nemt at installere og forhindrer at der dannes kalkpletter i fx bruseområdet eller på armaturet i badeværelset. Med et kalkfilter til bruseren vil du også opleve at hud og hår føles blødere når du har været i bad.

Ulempen er selvfølgelig at filteret ikke fjerner kalk i det vand som du bruger til at vaske tøj med. Derfor vil dit behov for brug af skyllemiddel og vaskemiddel ikke ændre sig.

Hvad koster et blødgøringsanlæg?

Et blødgøringsanlæg koster typisk mellem 10.000 og 20.000 kroner. Prisen afhænger dog af hvor stor en kapacitet anlægget har, og hvilken metode der bruges til at fjerne kalk.

Selvom et blødgøringsanlæg ikke er helt billigt, skal du huske på at det over tid vil tjene sig hjem igen. Ifølge BWT, som er en af landets førende producenter af blødgøringsanlæg, vil en kalkbelægning på blot 1 mm på varmeflader i fx varmevekslere og varmtvandsbeholdere øge energiforbruget med 10 %.

Derudover kan der også være penge at spare på husforsikringen. Det er Rikke og Rasmus et godt eksempel på. I forbindelse med at de byggede nyt hus, valgte de at få installeret et BWT blødgøringsanlæg, og det resulterede både i en billigere husforsikring og et mindre forbrug af rengøringsmidler.

Køber du et blødgøringsanlæg, vil du desuden opleve at husholdningsapparater som fx kaffemaskiner og elkedler holdere længere og derfor ikke skal skiftes så ofte.

Samlet set kan et blødgøringsanlæg altså vise sig være en rigtig god investering - ikke kun i forhold til at gøre hverdagen nemmere, men også når det kommer til økonomien.

Vedligeholdelse af dit blødgøringsanlæg: Er det svært?

Nej, det er faktisk ret nemt og ligetil. Vælger du et blødgøringsanlæg, som foretager en automatisk regenerering, skal du blot påfylde salt med jævne mellemrum - det tager under 1 minut. Nogle blødgøringsanlæg giver automatisk besked når det er ved at være tid til at fylde salt på, men ellers skal du selv holde øje med hvor meget salt der er tilbage i anlægget. Vi anbefaler at du tjekker saltstanden en gang om måneden.

Det kan også være nødvendigt at rengøre anlægget med et særligt desinfektionsmiddel. BWT anbefaler at du renser dit Aqua Life eller Aqua Basic blødgøringsanlæg med Dioxal, som fyldes i saltkarret.

Uanset hvilket blødgøringsanlæg du vælger, er det vigtigt at du følger anvisningerne fra producenten. Det er nemlig ikke alle anlæg der skal vedligeholdes på samme måde.

Køb dit nye blødgøringsanlæg hos Davidsen og få kalkfrit vand

Er du træt af at vandhaner, toiletter og armaturer kalker til? Eller oplever du at der dannes kalkpletter i hårde hvidevarer? Med et af vores blødgøringsanlæg er det slut med kalkaflejringer på badeværelset og i køkkenet.

I vores sortiment finder du bl.a. de populære BWT blødgøringsanlæg, der opfylder de strengeste krav til drikkevand, og stort set passer sig selv.

Du finder også vores Aqua Smartflow blødgøringsanlæg, der effektivt reducerer hårdhedsgraden i vandet, så du kan bruge mindre tid på rengøring. Der kan købes salt til anlægget.