Havecenter
Filtrér søgning
Nulstil alle
Brand
Nulstil
  • (13)
  • (6)
  • (3)
  • (1)
  • (2)
  • (2)
  • (2)
  • (2)
Vis alle
Produkttype
Nulstil
  • (13)
  • (11)
  • (8)
  • (6)
  • (3)
  • (3)
  • (1)
  • (2)
Vis alle
Lagerstatus
Nulstil
  • (24)
  • (0)
Pris
Nulstil
19
19
2070
2070
19kr.2070kr.
Vis:
36
produkter1 - 36 af 54
Visning:
Sortér:
Anbefalet
Side 1 af 2|1 - 36 af 54produkter

Generelt om skadedyrsbekæmpelse

Som husejer har du ikke pligt til at bekæmpe skadedyr på ejendommen – medmindre du har rotter. Er det tilfældet, skal du underrette kommunen, der herefter vil sørge for at bekæmpe rotterne og afholde de udgifter der er forbundet hermed.

Når du anvender bekæmpelsesmidler mod skadedyr, er det vigtigt at følge anvisningen på emballagen – både af hensyn til andre dyr og miljøet. Hvis du bruger produkterne forkert, kan det i værste tilfælde være strafbart

Der findes mange forskellige løsninger til bekæmpelse af skadedyr. De mest almindelige er gift og fælder. De seneste år er det også blevet almindeligt at bruge ultralydsskræmmere.

En ultralydsskræmmere udsender ultralyd, som er lyde med en frekvens på over 20 kHz. Ultralyd kan ikke opfanges af det menneskelige øre, men gør det derimod ubehageligt for dyr at opholde sig i nærheden. Dyrene vil derfor søge et andet sted hen.

Fordelen ved at anvende en ultralydsskræmmere, er bl.a. at den ikke udgør nogen risiko for hverken mennesker eller miljø. Vær dog opmærksom på at ultralyd ikke kan trænge igennem vægge. Derfor skal du som udgangspunkt anvende minimum en ultralydsskrammer per rum. Skal du bekæmpe skadedyr udenfor, skal du sikre dig at ultralydssskræmmeren er egnet til udendørsbrug.

Du kan læse mere om bekæmpelse af skadedyr her.

 

Rottefælde

Er du plaget af rotter, må du ikke bruge rottegift medmindre du har autorisation hertil. I stedet skal du anvende en rottefælde. En rottefælde klapper sammen om rotten når den forsøger at stjæle lokkemaden.

Som lokkemad er mulighederne mange. Det er bedst at anvende stærkt lugtende fødevarer som fx ost eller fisk, men også leverpostej, pølse, chokolade, rosiner, brød eller mandler er velegnede. Alternativt kan du overveje at anvende et professionelt lokkemiddel, som er designet specielt til at tiltrække rotter.

En rottefælde placeres bedst langs væggen. Rotter bruger nemlig vægge som rettesnor når de skal finde vej. Udendørs kan det være en god ide at placere fælden langs et hegn eller en husmur. Sørg for at stille den et sted hvor du har observeret spor af rotter eller hørt dem rumstere.

De bedste rottefælder dræber rotterne med det samme, så de ikke lider en lang og smertefuld død. Det anbefales derfor at vælge en kraftig fælde – eventuelt med bærehåndtag, så du nemt kan flytte den. Bryder du dig ikke om at håndtere døde rotter, kan det være en god ide at anvende en ultralydsskrammer.

Sætter du rottefælder op, er det vigtigt at væbne dig med tålmodighed. Der kan nemlig gå op til en uge før rotterne går i fælden. For at fremskynde processen kan du eventuelt vente et par dage med at aktivere fælden. På den måde vil rotterne tro at den er ufarlig.

I vores sortiment finder du flere effektive rottefælder – herunder fælder med faldlem.

 

Rottespærre

For at forhindre rotter i huset, kan det være en god ide at montere en rottespærre i kloaksystemet. En rottespærre holder rotterne tilbage fra at trænge længere ind i kloaksystemet og er et effektivt værn mod alle former for rotter. Du må ikke selv installere en rottespærre, men skal i stedet overlade arbejdet til en professionel.

Det er en god ide at rengøre, teste og efterse rottespærren regelmæssigt. Dette skal gøres af en autoriseret kloakmester. Eftersynet er ikke lovpligtigt, men anbefales på det kraftigste.

Udover at installere en rottespærre, er det vigtigt at sikre at kloaker, afløb, ydermure, vinduer og døre er tætte.

 

Myregift

Har du problemer med myrer, er den bedste løsning at anvende myregift. Giften strøs eller sprayes ud på de udsatte områder.

Sørg for at vælge en myregift som er godkendt af miljøstyrelsen. Det er også en god ide at vælge et middel med langtidsvirkning, så det stadig virker flere dage eller uger efter at det er lagt ud.

Udover at bruge myregift, kan det være en god ide at finde og ødelægge myreboet og fjerne eventuelle søde sager fra hjemmet (disse tiltrækker nemlig myrerne).

Som udgangspunkt anbefales det ikke at lave din egen myregift. Gamle husråd som kaffe og kanel virker ikke. Er græsplænen plaget af myrer, kan du dog anvende kogende vand. Det samme gælder hvis der er myrer nede under jorden.

I vores sortiment finder du en bred vifte af myregift, der virker hurtigt og effektivt. Overvej fx vores Ecostyle myregift, som indeholder naturlige aktivstoffer der belaster miljøet mindst muligt.

 

Myrelokkedåse

Som alternativ til traditionel myregift, kan anvendes myrelokkedåser. En myrelokkedåse indeholder lokkemad som tiltrækker myrerne, der herefter bringer det aktive stof med ned i boet. Ved brug af en myrelokkedåse vil myrerne typisk være væk i løbet af 1-2 uger.

Myrelokkedåser er nemme at bruge, da de blot placeres der hvor myrerne færdes. Det er bedst at placere dåserne så tæt på myreboet som muligt.

 

Muldvarpesaks

Mange bryder sig ikke om muldvarper i haven, da de kan lave muldvarpeskud på græsplænen. Vil du muldvarperne til livs, foregår det bedst ved at anvende en muldvarpesaks.

En muldvarpesaks placeres nede i jorden parallelt med det gangsystem som muldvarperne har udgravet. For at bruge en muldvarpesaks, skal du altså først grave et stykke af jorden op. Det kan være nødvendigt at prøve sig frem for at finde en placering der virker.

Når du har placeret muldvarpesaksen korrekt, er det vigtigt at dække til med jord igen. Brug gerne flere muldvarpesakse.

Muldvarper bekæmpes bedst i maj og juni. Prisen for en muldvarpesaks er typisk omkring 100 kr.

 

Fugleskræmmer

En fugleskræmmer kan være en effektiv måde at skræmme fugle væk på, så de ikke ødelægger bygninger, afgrøder og lignende. En fugleskræmmer virker afskrækkende på de fleste fugle, men har dog ingen effekt på måger.

I modsætning til andre former for skadedyrsbekæmpelse, som fx gift og fælder, dræber eller indfanger en fugleskræmmer ikke fuglene, men virker udelukkende afskrækkende. Desuden belaster den ikke miljøet.

En fugleskræmmer ligner typisk en rovfugl, en ugle eller en høg (både i udseende og bevægelsesmønster) – og er nem at opsætte. Du kan placere den mange forskellige steder, fx i haven eller på marken.

 

Musefælde

Mus betragtes som skadedyr og kan især være irriterende om natten når de lister rundt på loftet. En musefælde er effektiv i bekæmpelsen af mus og er meget nem at bruge. Læg blot lidt lokkemad på fælden, spænd den med et greb og placér den hvor musene færdes.

Som lokkemad kan du bruge en rosin, en nød, et stykke chokolade eller lidt spegepølse. Undgå dog at bruge ost – det tørrer nemlig hurtigt ud. Sætter du flere fælder op, kan det være en god ide at variere brugen af lokkemad, så musene kan vælge det de bedst kan lide.

Musefælder findes i mange udgaver. En del er lavet i træ, men plastik- eller metalfælder er kraftigere og dermed mere effektive. I vores sortiment finder du flere forskellige varianter.

 

Sneglegift

Snegle kan nemt og effektivt bekæmpes med sneglegift. Når sneglene indtager giften, vil de trække sig tilbage i deres bo og lægge sig til at dø. Ved at bruge sneglegift undgår du altså at der ligger døde snegle rundt omkring i haven.

En anden fordel er at sneglegift ikke er farligt for mennesker og andre dyr. Dette forudsætter dog at du anvender den korrekte mængde og vælger et produkt som er godkendt af Miljøstyrelsen.

Sneglegift anvendes bedst tidligt på sæsonen inden sneglene begynder at lægge æg. Som alternativ til sneglegift kan du bruge kobbertape – også kendt som snegletape. Har du højbede som du gerne vil beskytte mod snegle, anbefales det at bruge et sneglehegn.