VVS og varme
Filtrér søgning
Nulstil alle
Brand
Nulstil
  • (7)
Lagerstatus
Nulstil
  • (0)
  • (0)
Pris
Nulstil
16
16
112500
112500
16kr.112500kr.
Vis:
36
produkter1 - 7 af 7
Visning:
Sortér:
Anbefalet

3 grunde til at få et solcelleanlæg

  • Få en lavere elregning, og sælg din overskudsstrøm til vores fælles elnet
  • Vær med til at reducere behovet for fossile brændstoffer som naturgas og olie
  • Gør din bolig mere attraktiv i købernes øjne - og dermed nemmere at sælge

Det skal du være opmærksom på inden du køber et solcelleanlæg

Inden du opsætter solceller på taget eller facaden, er der et par ting du skal være opmærksom på.

Du skal bl.a. være opmærksom på om der er træer, flagstænger eller skorstene som skygger for solen og dermed forringer solcellernes effektivitet. Selv en smule skygge kan nedsætte effektiviteten betydeligt.

hus med solceller

Derudover skal du undersøge lokalplaner og byplanvedtægter for området. Her kan der fx stå at der ikke må benyttes reflekterende tagmaterialer eller at solcellerne skal placeres et særligt sted på taget. Du kan tjekke lokalplaner og bygplanvedtægter på visplaner.plandata.dk.

Er er der tale om en fredet eller bevaringsværdig bygning, må der som udgangspunkt ikke opsættes solceller. Du kan se om en bygning er fredet eller bevaringsværdig på dingeo.dk.

Det er vigtigt at taget er stort nok og kan bære vægten af solcellerne. Hvis det ikke er muligt at placere solcellerne på taget, kan du montere dem på en carport, et drivhus eller en anden småbygning. Solcellerne kan også opsættes på en facade.

Hvilke solceller skal du vælge? Her er vores bedste råd

  • Råd #1: Vælg et solcelleanlæg der producerer omkring halvdelen af dit elforbrug. Så får du det største udbytte. Er anlægget for stort, går der længere tid før investeringen har tjent sig hjem igen.
  • Råd #2: Gå efter siliciumbaserede solceller. De udnytter mest mulig af solens energi - nemlig op til 22 % - og har en levetid på 25-50 år. Siliciumbaserede solceller er de mest almindelige herhjemme.
  • Råd #3: Vælg et såkaldt hybrid solcelleanlæg hvis du ønsker at gemme den elektricitet du ikke bruger, til senere. Med et hybridanlæg får du den størst mulige besparelse på elregningen og bliver cirka 70 % selvforsynende.
  • Råd #4: Overvej hvordan solcellerne skal se ud. Det er vigtigt at de passer til husets byggestil, så der skabes et positivt helhedsindtryk. Spørg eventuelt en arkitekt til råds hvis du er i tvivl.
tag med solceller

Solceller behøver ikke at ødelægge det arkitektoniske udtryk. Ved at vælge solceller der passer til taget kan du få en diskret løsning.

Placering af solcellerne - her er hvad du skal vide

For at få det optimale udbytte af dine solceller, er det vigtigt at du placerer dem rigtigt.

Den optimale placering afhænger af hvilken type anlæg der er tale om:

  • Vælger du et hybrid solcelleanlæg, er det bedst at placere solcellerne i sydvendt retning - så produceres der nemlig så meget elektrisk strøm som muligt.
  • Er der tale om solceller uden batteri, er det bedre at placere dem så de vender mod øst og vest. På den måde produceres der nemlig strøm på de tidspunkter hvor du er hjemme, så du kan bruge den med det samme.

Solcellerne kan også placeres på en facade, men så udnyttes solens energi ikke ligeså godt som hvis de opsættes på en tagflade. Er du i tvivl om hvor solcellerne skal opsættes, kan din installatør hjælpe dig.

Opsætning af solceller

Du må godt installere solcellerne selv - men vi anbefaler at du får en fagperson til at udføre arbejdet for dig. Så er du sikker på at det bliver gjort rigtigt. Vi anbefaler at du vælger en VE-godkendt installatør. I Danmark er det et lovkrav at den person der installerer solcellerne, er uddannet el-installatør. Det er dog valgfrit om du vælger en VE-godkendt installatør eller ej. 

Find VE-godkendt installatør >

Vedligeholdelse af solceller​​​​​​​

Rengør solcellerne

Solceller kræver stort set ingen vedligeholdelse. Det kan dog være nødvendigt at rengøre dem med vand og en blød klud hvis de er meget beskidte - fx hvis der er tykke algebelægninger. For det meste vil regnvand dog skylle skidt og snavs væk.

Vi anbefaler at du rengør panelerne 1-2 gange om året. Om vinteren er det en god ide at fjerne sne fra solcellerne - også selvom de ikke producerer særlig meget strøm i vinterhalvåret.

rengøring af solceller

Efterse solcellerne

Udover at rengøre solcellerne, er det klogt regelmæssigt at gå dem efter for skader. Tjek om der er revner i solcellerne, ødelagte ledninger eller andet der ikke er som det skal være. Det er også en god ide at efterspænde de klemmer som holder panelerne.

hvidt hus med sorte solceller

Sådan får du det største udbytte af dine solceller

Vælger du at få et solcelleanlæg, får du det største udbytte ved at flytte dit forbrug til dagtimerne, så du kan bruge strømmen i det øjeblik den produceres. Den strøm der ikke bruges, sælges nemlig til vores fælles elnet - til en lavere pris end du betaler for at købe strøm hos elselskabet.

En af de nemmeste måder at flytte forbruget til dagtimerne, er ved at anvende kontakture til at styre dine elektriske apparater. Du kan fx sætte din vaskemaskine, tørretumbler og opvaskemaskine til at køre om dagen imens du er på arbejde.

Køb dit solcelleanlæg hos Davidsen

Hvis du vil spare penge på din elregning, er et solcelleanlæg en god investering. Et solcelleanlæg konverterer solens energi til elektricitet, som du kan bruge til at dække en del af dit elforbrug. Solcellerne giver altså gratis strøm og gør dig mindre sårbar overfor stigende energipriser. .

Vælger du et solcelleanlæg med batteri, kan du tilmed lagre overskydende strøm til senere brug når solen ikke skinner.

I vores sortiment finder du komplette solcelleanlæg til både flat tag, tegltag, tagpaptag og eternittag. Solcellerne fås i forskellige størrelser.