Haveindretning
Filtrér søgning
Nulstil alle
Højde
Nulstil
  • (14)
  • (9)
  • (7)
  • (5)
  • (5)
  • (4)
  • (3)
  • (2)
Vis alle
Produkttype
Nulstil
  • (3)
  • (5)
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (2)
  • (2)
  • (1)
Brand
Nulstil
  • (17)
Lagerstatus
Nulstil
  • (11)
  • (0)
Pris
Nulstil
34
34
5610
5610
34kr.5610kr.
Vis:
36
produkter1 - 18 af 18
Visning:
Sortér:
Anbefalet

Flagstang til haven

Der findes forskellige slags flagstænger til haven. De fleste er hvide – dog er det også muligt at få dem i naturfarve.

Når du skal vælge en flagstang, er højden en af de vigtigste parametre at have med i baghovedet. Generelt gælder at jo højere huset er, des højere skal flagstangen også være.

Bor du i et almindeligt etplanshus, vil en 8 meter høj flagstang typisk være passende, hvorimod to- og treplanshuse sagtens kan bære en flagstang på 10-12 meter.

En flagstang vejer typisk omkring 10-20 kg, men vægten afhænger i høj grad af hvilket materiale den er lavet af. Fx er glasfiber meget lettere end træ.

Prisen for en flagstang til haven ligger typisk på omkring et par tusinde kroner. Dog koster flagstænger med vippebeslag mere. Fordelen ved at bruge et vippebeslag er at flagstangen kan lægges ned. Prisen afhænger desuden af hvor høj flagstangen er.

Vedligeholdelse af flagstænger

En flagstang kræver løbende vedligeholdelse – det gælder uanset hvilket materiale den er lavet af.

Vælger du en flagstang i træ, bør du behandle den med træbeskyttelse eller vandbaseret akrylmaling cirka hvert andet år. I samme omgang er det en god ide at tjekke for svamp og råd – specielt i revnerne.

En flagstang af glasfiber skal rengøres en gang om året. Det kan du gøre med varmt sæbevand. Er den ramt af alger, kan du tilsætte en smule klor til sæbevandet.

I modsætning til en træflagstang skal en glasfiberflagstang ikke males, lakeres eller slibes. Derfor er den nemmere at vedligeholde.

Både flagstænger af glasfiber og træ bør vaskes med bilshampoo og voks en gang om året for at forlænge levetiden og beskytte overfladen mod vind og vejr.

Når du skal vedligeholde flagstangen, er det en god ide at lægge den ned. Her skal du bruge hjælp fra mindst én anden person.

Vil du slippe for bøvlet med at skulle lægge flagstangen ned, kan du købe en såkaldt flagstangsvasker, som blot monteres på flagstangen og trækkes op og ned med flaglinen.

Selve flagsnoren kan rengøres med en våd klud, men bør udskiftes hvis den er meget medtaget. En ny flagline koster som regel under 100 kr.

Montering og opsætning

Når du skal montere en flagstang, er det vigtigt at følge den vejledning som kommer med produktet.

Husk at lave et solidt fundament til flagstangen. Start med at grave ud der hvor flagstangen skal stå. Fyld derefter hullet med en blanding af 1 del cement, 2 dele betongrus og 3 dele ærtesten.

Flagstangsstøtten støbes direkte ned i betonen. Fyld mere beton i hullet, og brug et vaterpas til at sikre at støtten står i lod.

Når betonen er hærdet, kan du montere knop, line og lineholder og rejse flagstangen.

Der er ikke noget facit for hvor flagstangen skal placeres, men det er en god ide at sætte den op et sted hvor der er god afstand til træer, så du undgår at flaget hænger fast i grene og lignende. Der bør også være plads til at kunne lægge flagstangen ned på jorden.

Ønsker du en færdigmonteret flagstang, kan du tilkøbe montering i vores webshop. Du kan se vores monteringspakker i sortimentet ovenfor.

Regler for flagstænger

Der findes ikke nogen egentlig flaglov i Danmark, men der er nogle klare regler for hvilke flag du må hejse.

Udover dannebrog må du flage med de øvrige skandinaviske flag – det vil sige det svenske, det norske og finske flag. Derudover er det tilladt at flage med det grønlandske, islandske og færøske flag samt EU-flaget og FN-flaget.

Ønsker du at hejse flag fra andre nationaliteter, kræver det tilladelse fra politiet.

I Danmark er det kun offentlige myndigheder og kongehuset der må flage med splitflaget. Et splitflag er kendetegnet ved at yderenden danner en indadgående spids.

Der stilles ikke krav om at du flager på de officielle flagdage. Du kan altså i princippet flage når du har lyst. Dog bør flaget rejses ved solopgang og tidligst klokken otte. Flaget tages ned igen inden det bliver mørkt.

Du kan se en liste over officielle flagdage på justitsministeriets hjemmeside.

Vimpel til flagstang

En vimpel er et langt, trekantet flag, der går ud i en spids, og som benyttes når der ikke flages med et almindeligt flag.

Generelt anbefales det at vælge en vimpel der er halvt så lang som selve flagstangen. Har du en flagstang der er 12 meter høj, bør vimplen altså have en længde på 6 meter.

I vores sortiment kan du købe vimpler i flere forskellige længder. Under det enkelte produkt står der hvilken højde vimplen passer til så du ikke er i tvivl.

I modsætning til et dannebrogsflag kan en vimpel være hejst både dag og nat. Som alternativ til en vimpel kan du benytte en dannebrogsstander, som er bredere og kortere end en vimpel.

Vælg en flagline i den rigtige størrelse

Er flaglinen opslidt, skal den udskiftes. I vores sortiment finder du flagliner i flere forskellige længder. Den rigtige længde kan beregnes som det dobbelte af flagstangens højde minus en.

Eksempel: Har du en 8 meter høj flagstang, skal du bruge en flagline på 15 meter (8 x 2 – 1). I produktbeskrivelsen vil du typisk kunne se hvilken flagstang flaglinen passer til.

En del af vores flagliner kan udskiftes uden at flagstangen skal lægges ned, hvilket sparer dig for en del tid.

Dannebrogsflag i god kvalitet

Mangler du et dannebrogsflag, har vi flere størrelser at vælge imellem. Som tommelfingerregel skal du vælge et flag der er en femtedel af flagstangens højde. Har du en 10 meter høj flagstang, skal flaget altså være 2 meter langt.

Alle vores dannebrogsflag er fremstillet i en god og slidstærk kvalitet og har gennemgået en grundig kvalitetstest fra fabrikkens side.

Find det rigtige flag i sortimentet ovenfor, og få det leveret til din adresse indenfor blot få dage.

En glasfiberstang er nem at vedligeholde

Flagstænger af glasfiber er det foretrukne valg blandt mange danskere. Det skyldes bl.a. at glasfiberflagstænger kræver minimal vedligeholdelse, har en lang holdbarhed og er nemme at håndtere pga. den lave vægt. Dog er en glasfiberflagstang typisk dyrere end en flagstang af træ.

I vores sortiment finder du danskproducerede glasfiberflagstænger fra Danomast, som er førende på området. Flagstængerne leveres med 10 års garanti.

Find din nye flagstang hos Davidsen

Med en flagstang kan du hejse flaget når du gerne vil markere en særlig mærkedag. I vores sortiment finder du kvalitetsflagstænger i flere forskellige højder, og vi tilbyder også montering.

Når du bestiller en ny flagstang i vores webshop, leveres den direkte fra leverandøren som kantstenslevering. Som udgangspunkt er der fri fragt på vores flagstænger.