Har du brug for et praktisk opbevaringssted til dine haveredskaber, cykler og havemøbler? Her på siden finder du et stort udvalg af forskellige redskabsskure i både træ og stål – lige til at sætte op og tage i brug. Gå på opdagelse i det store udvalg nedenfor.
Forudbestilling i butik er ikke muligt.Davidsen Fredericia- Pt. ikke på lager
Side 1 af 3|1 - 36 af 97produkter
FAQ – ofte stillede spørgsmål
Hvor stort må et redskabsskur være?
Hvis du vil slippe for at søge om byggetilladelse, skal du sørge for at det samlede areal af småbygninger på grunden, inkl. det nye redskabsskur, ikke overstiger 50 m2. Samtidig er det vigtigt at bebyggelsesprocenten overholdes. Bebyggelsesprocenten er 30 % for parcelhusgrunde og 15 % for sommerhusgrunde. Du skal endvidere overholde de regler der er i bygningsreglementet, lokalplaner, osv.
Hvordan sikrer du dit skur mod fugt og råd?
Hvis du vil undgå problemer med fugt, er det en god ide at isolere skuret. Du kan isolere både vægge, gulve og loft. Har du et skur med gulv mod jord, skal du undgå at lægge et trægulv eller et gulv med træplader. Det vil nemlig hurtigt blive angrebet af svamp.
Hvorfor købe et redskabsskur?
Med et redskabsskur får du plads til opbevaring af fx haveredskaber og værktøj, så du nemt kan finde de ting du skal bruge. Et godt redskabsskur beskytter også dine haveredskaber mod vind og vejr, så de ikke ruster. Derudover har ubudne gæster sværere ved at få fat i dine ting når de er låst inde.
Et redskabsskur kan være enten uisoleret eller isoleret. Det er en fordel at isolere dit skur hvis det ikke allerede er det.
Her er fordelene ved et isoleret skur:
Kan bruges til opbevaring af fx frugt, grøntsager, sodavand, øl og andre madvarer.
Du kan lade maling, hårde hvidevarer og andre ting der ikke tåler frost, stå i skuret uden at de tager skade.
Kan bruges som hobbyrum eller værksted. Et frirum hvor du kan sysle med dine gør-det-selv projekter.
Inspiration: Få et multihus med redskabsrum, alkove og lounge
Du kan sagtens kombinere flere funktioner under ét tag. Se bare hvordan Trine og Henrik byggede et multihavehus der fungerer som både haveskur og shelter:
Multihavehuset giver opbevaringsplads til fx cykler og haveredskaber, men kan også bruges til overnatning i det fri.
Størrelsen er en af de vigtigste ting at tage stilling til når du vil købe et skur. Derfor er det en god ide at tænke over hvad du skal bruge det til. Skal det blot bruges til opbevaring af haveredskaber? Eller vil du også kunne bruge det som hobbyrum eller værksted? Lav gerne en liste over de ting du vil opbevare i skuret. Så kan du nemmere danne dig et indtryk af hvor mange kvadratmeter du har brug for.
Husk også at der skal være plads til de ting du måtte anskaffe i fremtiden. Derfor anbefaler vi at du vælger et redskabsskur med mere plads end du har brug for her og nu.
Uanset om du søger et lille skur til opbevaring af de vigtigste haveredskaber eller et større skur til dine havemaskiner, har vi et der passer. Se vores mange forskellige redskabsskure ovenfor.
Hvilke materialer skal skuret være lavet af?
Det er bedst at vælge et redskabsskur der er fremstillet af solide materialer som kan holde til vind og vejr. De fleste redskabsskure er lavet af enten træ eller stål. Fordelen ved træ er at det er nemt at arbejde med og passer naturligt ind i omgivelserne. Med den rigtige pleje og vedligeholdelse kan træ holde i årevis, og giver du det en gang træbeskyttelse eller maling, kan du få det i præcis de farver du ønsker.
Køber du et redskabsskur i træ, skal du dog være opmærksom på at det kan være nødvendigt selv at skære de enkelte elementer til, så de passer i størrelsen. Dette slipper du for med et redskabsskur i stål. Her er de enkelte dele nemlig skåret til på forhånd. Et redskabsskur i stål er også nemmere at vedligeholde, da du ikke skal overfladebehandle det med træolie, træbeskyttelse eller maling. Ulempen er at det ikke giver den samme sjæl og charme som træ, ligesom du ikke kan male det i en anden farve.
Her kan du se vores mest populære redskabsskure i stål netop nu:
Hvilke regler gælder der for redskabsskure?
Vil du opføre et redskabsskur på din grund, skal du være opmærksom på at det kan være nødvendigt at søge om byggetilladelse. Ifølge bygningsreglementet skal du søge om byggetilladelse hvis det samlede areal af småbygninger – som fx skure, pavilloner og carporte - overstiger 50 m2. Byggetilladelsen skal du have af kommunen, og det er en god ide at ansøge i god tid, da behandlingstiden kan vare flere måneder.
Er det samlede areal af småbygninger mindre end 50 m2, skal du ikke søge om byggetilladelse. Her kan du altså som udgangspunkt bare sætte skuret op. Du må dog ikke placere det tættere end 2,5 meter fra naboskellet – medmindre du opfylder en række skærpede krav.
De skærpede krav er:
Tag eller ydervægge må ikke være højere end 2,5 meter over terræn.
Den samlede længde af alle småbygninger må ikke overstige 12 meter.
Der må ikke være vinduer, døre eller andre åbninger på den side af skuret som vender over mod naboen.
Tagvand skal holdes på egen grund – du skal derfor sikre dig at tagrenderne på skuret ikke leder regnvand over til naboen.
Husk at registrere byggeriet i BBR-registret
Som boligejer har du selv ansvaret for at registrere byggeriet i BBR-registret. Hvis du undlader at registrere det i BBR-registret, risikerer du at din forsikring ikke dækker i tilfælde af at skuret fx skulle blive ødelagt i en storm eller brænde ned. Oplysningerne i BBR-registret har også indflydelse på beregningen af ejendomsværdiskat, og hvis oplysningerne er urigtige, kan du få en bøde.
Det kommer an på hvad du vil bruge det til. Hvis du fx skal bruge det til at opbevare haveredskaber, cykler og plæneklipper, er det en god ide at placere skuret, så du har nem adgang til det. Det er også en god ide at tænke over det underlag hvor skuret skal stå. Har du fx fundet et sted tæt på huset, men er underlaget meget blødt, skal du måske overveje om der er et mere oplagt sted at opføre det.
Derudover skal du selvfølgelig tage hensyn til de restriktioner der er i bygningsreglementet, lokalplaner og servitutter. Som sagt må du ikke placere skuret tættere end 2,5 meter fra skel – medmindre du opfylder visse betingelser. For sommerhuse er afstandskravet 5 meter. Hvis du har planer om at bygge skuret tæt på naboskellet, er det god skik at tage en snak med din nabo, så eventuelle konflikter kan undgås.
Hvordan indretter du skuret bedst muligt?
Hvis pladsen er trang, er det en god ide at udnytte pladsen langs væggene, så du får mere gulvplads. Her kan du fx hænge værktøj og haveredskaber op på kroge. De redskaber du ikke bruger så tit, kan du hænge op under loftet. Derudover anbefaler vi at du opbevarer nogle af dine ting i opbevaringskasser, så de er beskyttet mod fugt og frost. Sæt eventuelt mærkater på, så du har styr på hvad der er i de forskellige kasser.
Vil du have et redskabsskur i haven, eller trænger det gamle skur til at blive udskiftet, har vi et stort udvalg af både stålskure, træskure og plastskure. I sortimentet finder du bl.a. mærket Plus. Skurene fra Plus er fremstillet i Danmark, og der er lagt stor vægt på at kvaliteten er i orden. Plus har både almindelige redskabsskure og de såkaldte multihavehuse, som kan bruges til flere forskellige formål.
I videoen her kan du lære mere om Plus redskabsrum:
Når du bestiller dit nye redskabsskur på hos Davidsen, bliver det leveret til din adresse.