VVS
Filtrér søgning
Nulstil alle
Produkttype
Nulstil
  • (5)
Brand
Nulstil
  • (1)
Lagerstatus
Nulstil
  • (0)
  • (0)
Pris
Nulstil
189
189
5699
5699
189kr.5699kr.
Vis:
36
produkter1 - 5 af 5
Visning:
Sortér:
Anbefalet

Frostsprængte rør kan koste dyrt

I vintermånederne øges risikoen for frostsprængte vand- og varmerør. Når temperaturen sniger sig under frysepunktet, kan rørene nemlig fryse til og i værste fald sprænge.

Frostsprængninger viser sig ofte som revner langs rørene og er derfor nemme at identificere.

Frostsprængte rør kan kræve omfattende reparationer og resultere i et stort vandtab. Derfor er frostsprængninger ofte forbundet med store økonomiske omkostninger. Problemet opstår ofte efter længerevarende perioder med hård frost, og det er især sommerhuse og ældre bygninger der er mest udsatte.

Forsikringen dækker i nogle tilfælde skaderne, men langt fra altid. Hvis boligen er utilstrækkeligt opvarmet, eller der er mangelfuld cirkulation i rørene, skal du ikke regne med at få udbetalt erstatning fra dit forsikringsselskab.

Det er ikke kun vandrørene der kan fryse til. Det samme kan tagrenderne på huset. Og her risikerer du ikke kun at der sker skader på bygningsdele, men også at istapper på tagrenderne knækker af og rammer forbipasserende.

Sådan undgår du frostsprængninger

Der er meget du kan gøre for at forebygge frostsprængninger. En af de nemmeste løsninger er at installere et såkaldt varmekabel med stikprop.

Varmekablet monteres direkte på vandrørene, og stikproppen sættes i stikkontakten. Når varmekablet er monteret, vil rørene holdes varme, så du undgår at de fryser til.

Til permanente installationer anbefaler vi at du vælger et varmekabel med termostat. Termostaten tænder og slukker automatisk for varmen, ligesom man kender det fra en radiator.

Varmekablet er også velegnet til isolering af tagrender. Læg blot kablet ned i tagrenden og slut stikproppen til en stikkontakt.

Hvad kan du ellers gøre for at frostsikre boligen?

Udover at installere varmekabler, er det en god ide at sikre dig at vandet cirkulerer i rørene. Det gør du ved at tænde for varmen. En god tommelfingerregel er at der skal være mindst 18 grader i boligen. I sommerhuse er en temperatur på 10-12 tilstrækkelig.

En anden ting du kan gøre for at undgå frostsprængninger er at isolere rørene. Det gør du med rørskåle. Rørskålene bør være mindst 40 mm tykke og skal slutte tæt omkring rørene.

Ved at isolere rørene vil du ikke blot mindske risikoen for frostsprængninger, men også sænke dit varmeforbrug. Isolering af rørene er et af de bedste steder at starte hvis du vil efterisolere boligen og skære ned på energiforbruget.

Køb alt til frostsikring af boligen hos Davidsen

Frostskader kan opstå i alle bygninger - men risikoen er størst i sommerhuse, ældre bygninger og boliger der er dårligt isolerede. Vil du frostsikre din bolig, har vi både varmekabler, varmemåtter og varmesvøb.