El-værktøj
Filtrér søgning
Nulstil alle
Ledning eller batteri
Nulstil
  • (7)
  • (1)
Batteritype
Nulstil
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
Batterispænding (V)
Nulstil
  • (6)
  • (2)
Produkttype
Nulstil
  • (4)
  • (4)
Lagerstatus
Nulstil
  • (6)
  • (0)
Vis kun
Nulstil
  • (1)
Pris
Nulstil
200
200
2495
2495
200kr.2495kr.
Vis:
36
produkter1 - 10 af 10
Visning:
Sortér:
Anbefalet

Hvad er en fugepistol?


En fugepistol bruges til at lukke sprækker og åbninger – fx mellem fliserne på badeværelset, så fugt ikke trænger ind i konstruktionen bagved og skaber problemer med råd og fugt. Man bruger også fugepistolen til at tætne mellem karme og vægge og rundt om toiletter og håndvaske.


Skal du lægge mange fuger, kan du spare meget tid ved at bruge en fugepistol. Med en fugepistol får du også lige og pæne fuger (men hvis du ikke bruger den rigtige teknik, vil det afspejle sig i det færdige resultat, hvorfor det er en god ide at øve dig inden fugearbejdet påbegyndes).


Mange fugeopgaver kan du klare selv, mens andre bør udføres af en fagmand, så du sikrer dig at arbejdet udføres ordentligt (fx er elastiske silikonefuger i hjørner svære at lave selv, mens hårde mørtelfuger ikke kræver nogen særlige forudsætninger).


Hvilke typer fugepistoler findes der?


Når du står i byggemarkedet og skal vælge den rigtige fugepistol, vil du bemærke at der findes to forskellige typer.


Manuelle fugepistoler:


Vælger du en manuel fugepistol, skal du montere en patron som indeholder fugemasse. Fordelen ved at vælge en manuel fugepistol er at den er billig sammenlignet med andre løsninger, og ikke kræver batterier.


Ulempen er at du selv skal dosere den rigtige mængde, og skal du bruge en hård fugemasse, er det vigtigt at du vælger en fugepistol med et hårdt tryk (ellers kan fugemassen være svær at trykke ud). En manuel fugepistol er især god til silikonefugemasse (som typisk bruges i fx køkken og badeværelse).


Akku fugepistoler:


En akku fugepistol bruger batterier og har et hårdt tryk, hvilket gør den velegnet til alle slags fugeopgaver – også dem som kræver en hård eller sej fugemasse. Med en akku fugepistol kan du typisk selv justere hvor meget fugemasse der skal doseres, hvilket gør det nemmere at få pæne og ensartede fuger.


Mange modeller er også udstyret med LED-lys, så du kan se i mørke, og da du ikke skal bruge kræfter for at dosere fugemassen, undgår du at blive træt i fingrene, selv ved længere tids brug. Netop derfor er en akku fugepistol god hvis du skal fuge meget.


Den eneste ulempe er at prisen er høj sammenlignet med en manuel fugepistol – overvej derfor hvad du reelt har brug for. Skal du blot lave et par fuger her og der, er der ingen grund til at bruge flere tusinde kroner på en akku fugepistol.


Når du køber en akku fugepistol, skal du være opmærksom på at batteriet typisk skal købes separat. Mange producenter af elværktøj har imidlertid gjort det muligt at bruge det samme batteri til alle deres produkter (såfremt de har samme spændingsklasse). Så har du allerede elværktøj liggende, kan det være en god ide at købe en fugepistol af samme mærke, så du ikke skal ud at købe ekstra batterier.


Udover manuelle og batteridrevne fugepistoler, findes også fugepistoler med trykluft og fugepistoler der monteres på en boremaskine.


Vælg den rigtige fugemasse


Det kan virke som lidt af en jungle at skulle finde den rigtige fugemasse da udvalget er meget stort. Det er imidlertid vigtigt at du ikke bare køber den første og den bedste – vælger du den forkerte fugemasse, risikerer du nemlig at fugen ikke holder tæt, eller at den angribes af skimmelsvamp og mug. 


Her er et overblik over de mest almindelige fugemasser:




Som nævnt sælges fugemasse i patroner, som monteres i fugepistolen, men fugemasse kan også købes i poser til brug i fx akku fugepistoler.


Er du i tvivl om hvad en given fugemasse skal bruges til, står det som regel på emballagen. Du er naturligvis også velkommen til at kontakte vores kundeserviceafdeling hvis du har brug for hjælp til at vælge det rigtige produkt.


Tips til at få pæne fuger


Som nævnt kan det være svært at få et pænt resultat hvis du ikke har prøvet at fuge før. Et godt tip er at lægge fugen i én bevægelse (i stedet for at stoppe op undervejs). Er du usikker på teknikken, bør du øve dig først.


Vi anbefaler også at du glatter fugen ud. Dette forhindrer både ujævnheder hvor fugt kan trænge igennem, men giver også et ensartet resultat. Til udglatning kan du bruge en såkaldt fugepind, men til fx lofter og gulve bør du anvende fugeplader i plast. 


Det er også en god ide at være omhyggelig med fugearbejdet. Hvis du spilder fugemasse på en bordplade eller nymalet væg, kan den være svær at få af igen. Derfor gælder det om at fjerne den så hurtigt som muligt.


Skal du fuge mellem døre og vinduer, er det vigtigt at du bruger en såkaldt fugebagstopper, som er et skummateriale der sikrer at fugen holder. Fugebagstopperen trykkes ind, og der lægges fugemasse ovenpå (sørg for at fylde fugen helt ud).


Find den rigtige fugepistol hos Davidsen


Med vores akku fugepistoler får du pæne og ensartede fuger hver gang. Du finder bl.a. mærkerne Makita og Dewalt, som er kendt for deres høje kvalitet.


Vi har naturligvis også et stort udvalg af fugemasser til både inden- og udendørsbrug. Husk at vælge en patron eller pose som passer i størrelsen (der kan nemlig være forskel på hvor stor en kapacitet de enkelte fugepistoler kan håndtere).