Indeklima
Filtrér søgning
Nulstil alle
Brand
Nulstil
  • (4)
  • (3)
  • (2)
Lagerstatus
Nulstil
  • (3)
  • (0)
Pris
Nulstil
895
895
4870
4870
895kr.4870kr.
Vis:
36
produkter1 - 10 af 10
Visning:
Sortér:
Anbefalet

FAQ – ofte stillede spørgsmål

  1. Hvad koster en affugter?

    Du kan få affugtere i flere prisklasser, men typisk koster de et par tusinde kroner eller mere. Prisen bør dog ikke være det der afgør hvilken affugter du vælger. Langt vigtigere er det at du køber en model der passer til dine behov - herunder størrelsen på det rum hvor affugteren skal bruges.

  2. Hvor høj bør luftfugtigheden være i min bolig?

    Luftfugtigheden bør være mellem 30-60 %. I sommermånederne er luftfugtigheden typisk lidt højere, nemlig omkring 60-65 %, mens den i vintermånederne daler til omkring 45 %. Er luftfugtigheden højere end de anbefalede niveauer, er det en god ide at sætte affugteren i gang.

  3. Hvor længe skal en affugter køre?

    Det kommer an på hvad du skal bruge den til. Er der tale om en vandskade efter et skybrud? Ja, så skal du nok regne med at affugteren skal køre i døgndrift i 3-4 uger. Det er dog vigtigt at luftfugtigheden ikke bliver for lav - så risikerer du nemlig at der opstår andre skader. Sørg derfor for at tage fat i forsikringsselskabet så hurtigt som muligt, så de kan hjælpe dig videre.

Nedbring luftfugtigheden med en affugter og få et sundt og behageligt indeklima

Mange oplever problemer med for høj luftfugtighed - fx i kælderen. Er luftfugtigheden for høj, vil skimmelsvamp og husstøvmider nemmere trives.

Med en affugter kan du sænke luftfugtigheden og dermed få et bedre indeklima, så du undgår problemer med fx hovedpine, svimmelhed og træthed.

Du skal overveje at købe en affugter hvis:

  • Der er opstået en vandskade eller du har spildt større mængder vand. Affugteren er uundværlig hvis kælderen bliver oversvømmet - fx i forbindelse med et skybrud
  • Du udviser allergiske reaktioner - som fx kløe, hoste og løbende næse - efter en længere periode med regn eller høj luftfugtighed
  • Du vil forebygge skimmelsvamp. Skimmelsvamp viser sig typisk som sorte, hvide, grå eller røde skjolder - fx på væggene. Skimmelsvamp kræver et fugtigt miljø for at kunne vokse.

En affugter bruges ofte i kælderrum og badeværelser - her er luftfugtigheden nemlig høj. Du kan dog bruge den i hele boligen.

master affugter

Nogle affugtere kan - udover at nedbringe luftfugtigheden - også rense luften for sundhedsskadelige partikler som fx svampesporer, røg og dårlig lugt, så du får et indemiljø der er behageligt at være i.

Mange bruger også affugteren til at tørre tøj med, da det er billigere end at have tørretumbleren kørende. Samtidig er affugteren mere skånsom overfor tøjet, som derfor holder længere.  

Hvordan virker en affugter?

En affugter er egentlig ret simpel: Den suger fugten ind gennem et filter og kondenserer den til vand. Vandet opsamles i en beholder, som skal tømmes. På nogle affugtere kan du tilkoble et afløbskabel og dermed lede vandet ud i en kloak. Det er smart hvis du skal fjerne store mængder vand - fx efter en vandskade eller oversvømmelse - og gerne vil lade affugteren køre uafbrudt. Når luften sendes ud i rummet igen, er den tør og varm. Med en affugter kan du altså opleve at temperaturen i rummet stiger. Vi fraråder dog at du bruger affugteren som en egentlig varmekilde.

Hvilken affugter skal du vælge? Her er 6 ting du skal være opmærksom på

  • Tjek støjniveauet. En affugter kan - ligesom andre elektroniske apparater - støje. Det er måske ikke et problem hvis du blot skal bruge den i kælderen, men hvis du har planer om at bruge den i soveværelset, kan støjen forstyrre din nattesøvn. I soveværelset bør du vælge en affugter med et støjniveau på 30 dB eller derunder. 30 dB svarer nogenlunde til lyden af blade der rasler.
  • Vælg en affugter der passer til rummets størrelse. Skal du fx bruge den i et 45 m2 stort kælderrum, duer det ikke at den kun kan håndtere rum på 25 m2. Har du svært ved at finde en affugter der er stor nok, kan du eventuelt opstille flere affugtere i det rum der skal affugtes.
  • Undersøg hvilken temperatur affugteren kan arbejde under. Skal du fx affugte en uopvarmet stald eller garage, kommer du ikke langt med en almindelig kondensaffugter. Her skal du i stedet have fat i en såkaldt adsorptionsaffugter - det vil sige en affugter som kan klare meget lave temperaturer.
  • Tjek størrelsen på beholderen. Der er ikke noget facit for hvor stor den skal være, men er rummet meget fugtigt, kan beholderen hurtigt blive fyldt. Vil du gerne undgå at skulle tømme den hele tiden, er det derfor en god ide at vælge en affugter med en stor beholder. Du kan også vælge en affugter der automatisk slår fra når beholderen er fyldt - så undgår du at den løber over. De fleste beholdere kan rumme 1-6 liter vand.
  • Vær opmærksom på energiforbruget. Skal du bruge din affugter meget, er det bedst at vælge en model med et lavt energiforbrug. Energiforbruget måles i watt. Der skal 1.000 watt til 1 kWh. Så køber du en affugter med et energiforbrug på 680 watt, vil den bruge 0,68 kWh per time.
  • Overvej en affugter med hygrometer. Et hygrometer er en sensor som måler luftfugtigheden i rummet, så du kan nemt kan holde øje med hvor fugtigt der er. Det er en fordel hvis affugteren automatisk slukker når luftfugtigheden har nået et bestemt niveau - som fx 50 %. På den måde kan du nemlig fastholde en ensartet luftfugtighed i rummet uden at skulle tænde og slukke for apparatet hele tiden. Samtidig sparer du penge på elregningen, da affugteren kun kører når der er behov for det.

Skal du bruge affugteren i et rum hvor du opholder dig meget - som fx stuen eller soveværelset - kan det også spille en rolle hvordan affugteren ser ud. Nogle affugtere kan virke lidt klodsede, mens andre har et mere stilrent design. Overvej hvad du har brug for, og vælg den affugter der passer bedst til dine behov.

affugtning af bolig

Få det bedste ud af din affugter med disse 5 råd

  • Stil affugteren i midten af rummet. Så vil hele lokalet affugtes - og ikke kun det hjørne hvor den står.
  • Placér affugteren på et stabilt underlag, så du undgår at den vælter.
  • Lad være med at opvarme rummet samtidig med at du har affugteren tændt. Hvis du både opvarmer og affugter på samme tid, vil luftfugtigheden blive ved med at være høj.
  • Luk vinduerne når affugteren kører, så der ikke tilføres mere fugt til rummet.
  • Sluk for affugteren når luftfugtigheden kommer under 15 %. Bliver luftfugtigheden lavere end det, vil byggematerialer som fx træ kunne revne.

Køb din nye affugter hos Davidsen

Døjer du med allergi? Er kælderen oversvømmet? Eller oplever du blot at luftfugtigheden er for høj? Så kan en affugter være den rigtige løsning.

I vores sortiment finder du affugtere fra anerkendte mærker som Qlima og Master. Mange af affugterne er udstyret med hjul, så du nemt kan flytte rundt på dem. Desuden kommer flere modeller i et enkelt design, der passer godt ind i en moderne boligindretning.