Isoleringsplader af flamingo er velegnede til isolering af både terrændæk, gulve og kældervægge. Pladerne tåler en stor belastning, har en lav vægt og kan nemt skæres til så de passer i størrelsen. Find den rigtige flamingoisolering her på siden.
Flamingoisolering består af hårde plader af ekspanderet polystyren (EPS) - eller flamingo som det også kaldes.
Pladerne bruges til isolering af:
Terrændæk
Flade tage (kun udendørs)
Kældervægge
Gulve - fx i badeværelset
Flamingoisolering fås også i granulatform til isolering af hulmure. Her blæser man altså flamingokuglerne ind i hulrummet, så varmetabet bliver mindre.
Fordelene ved flamingoisolering er mange:
Har en høj trykstyrke - det er fx derfor man bruger det til isolering af terrændæk. Her skal flamingopladerne nemlig kunne holde til at der lægges beton ovenpå.
Er nemt at arbejde med - pladerne kan fx skæres til med en stiksav. Her skal du dog have fat i en specialklinge, da det ellers vil svine. Du kan også bruge en såkaldt flamingoskærer. Den er dog forholdsvis dyr.
Har en god isoleringsevne. Varmeledningsevnen er cirka 0,031. Det er en anelse bedre end stenuld og glasuld. Det skal dog nævnes at isoleringsevnen kan variere. Nogle plader har fx en isoleringsevne på 0,41 og giver derfor ikke en bedre isolering end fx glasuld.
Vejer stort set ingenting. Pladerne er derfor nemme at arbejde med og transportere.
Ulempen ved isoleringsplader af flamingo er at de har et højt klimaaftryk, da der anvendes fossile brændstoffer i forbindelse med produktionen.
Her skal det dog indskydes at Sundolitt har produceret en klimafornuftig isoleringsplade, kaldet Climate, som sparer energi og plads - samtidig med at den har de samme positive egenskaber som almindelige polystyrenplader.
Vær opmærksom på at flamingoisolering ikke må bruges til indvendig isolering af vægge. Flamingo har nemlig den dårligste brandklasse og skal derfor beskyttes mod brand. Pladerne må kun bruges i lukkede konstruktioner.
Sådan fremstilles flamingoplader
Fremstillingen af flamingoisolering er ret enkel: Flamingo støbes i store blokke, som derefter skæres ud til flamingoplader i forskellige størrelser.
Da man støber dem i blokke, er der ingen begrænsninger for hvor store de færdige flamingoplader kan være - i modsætning til fx træplader.
De fås dog typisk i målene 600 x 1200 mm, 1200 x 1200 mm og 1200 x 2400 mm. Tykkelsen varierer fra 100 til 500 mm.
Der bruges råolie til fremstillingen og derfor har pladerne som udgangspunkt et stort klimaaftryk.
I de senere år er man dog begyndt at tilsætte graffiti. På den måde isolerer pladerne markant bedre, og forbruget af fossile brændstoffer reduceres.
Ifølge Sundolitt sparer man 200 liter fyringsolie i løbet af husets samlede levetid for hver liter råolie der anvendes til produktionen af deres Climate isoleringsplader.
Du kan kende Climate pladerne på at de har en grå farve - i modsætning til almindelige flamingoplader, som er hvide. Både de grå og de hvide flamingoplader er 100 % genanvendelige og kan genbruges uendeligt mange gange.
Valg af flamingoisolering - her er hvad du skal vide
Inden du går i gang med at isolere, er det vigtigt at du vælger de rigtige isoleringsplader.
Sundolitt, som leverer flamingoplader til det danske marked, tilbyder flere forskellige slags isoleringsplader:
Climate - som mindsker varmetabet med 20 % i forhold til andre isoleringsplader med samme tykkelse.
S60 - som egner sig til isolering af terrændæk under almindelige boligformål
S80 - som egner sig til isolering af terrændæk under almindelige boligformål, let industri og varme tage
Vær opmærksom på at der er forskel på hvad isoleringspladerne koster. De hvide isoleringsplader er de billigste. De består nemlig blot af polystyren - altså flamingo. De grå isoleringsplader - dem som er tilsat graffiti - er dyrere, men isolerer også bedre. Her får man altså mere for pengene.
Gode råd til isolering med flamingo
Flamingoisolering kan som sagt bruges flere forskellige steder i boligen.
Har du en fugtig kælder, er det en god ide at isolere kældervæggene. Her er det dog vigtigt at du isolerer den udvendige side af væggene. Hvis du isolerer indefra, risikerer du nemlig at der dannes fugt. Isoleringen skal have en tykkelse på 200-300 mm.
Skal du isolere gulvene, anbefaler vi at du monterer en radonspærre - og det er uanset om du bruger EPS gulvisolering eller et andet isoleringsmateriale. Ved at lægge en radonsikring undgår du at der siver radon fra undergrunden og op i huset. Radon øger bl.a. risikoen for lungekræft.
Køb flamingoisolering hos Davidsen
Skal du isolere gulve eller terrændæk, er flamingoisolering oplagt til opgaven.
Flamingo er fugtafvisende, har en god isoleringsevne og holder livet igennem.
I vores sortiment finder du flamingoisolering fra Sundolitt, som både har hvide og grå isoleringsplader.
Du kan bestille flamingoisolering med levering til adresse eller afhentning i en af vores butikker, som du finder i hele landet.