Med en luft-til-vand varmepumpe kan du opnå en klækkelig besparelse på varmeregningen og bidrage til en lavere CO2-udledning. Se vores udvalg af luft-til-vand varmepumper her på siden.
Er mere miljøvenlig end opvarmning med fx olie, gas og pillefyr. Ifølge Energistyrelsen udleder en varmepumpe 4.000 kg mindre CO2 om året i forhold til et oliefyr (kilde: SparEnergi).
Giver mulighed for at få reduceret elafgift på den del af elforbruget der ligger ud over 4.000 kWh. For at få reduceret elafgift skal varmepumpen registreres som primær varmekilde i BBR-registret
Perfekt til opvarmning af hele boligen - og ikke blot som supplement til en anden opvarmningsform
Er tilskudsberettiget gennem varmepumpepuljen. For at få tilskud til varmepumpen, er der dog en række krav som skal være opfyldt. Fx skal huset bruges til helårsbeboelse.
Kan give en forbedret boligvurdering, da opvarmning med varmepumpe gør huset mere attraktivt end hvis den primære varmekilde er olie, gas eller lignende
Vælger du en luft-til-vand varmepumpe, skal der være plads til en udedel på grunden. Desuden skal du have enten vandbårne radiatorer eller gulvvarme.
Valg af luft-til-vand varmepumpe
SCOP-værdi over 2,88
Vi anbefaler at du vælger en varmepumpe med en høj SCOP-værdi. SCOP-værdien er et udtryk for hvor meget energi varmepumpen producerer i forhold til hvor meget strøm den selv bruger. EKSEMPEL: Har den en SCOP-værdi på 4,5, betyder det at den giver 4,5 kWh for hver 1 kWh strøm den selv bruger. For at varmepumpen lever op til EU’s ECOdesignkrav, skal den have en SCOP-værdi på mindst 2,88. En luft-til-vand varmepumpe har typisk en SCOP-værdi på 3-5.
Max 35 dB
Det er også vigtigt at varmepumpen ikke støjer for meget. Det er de enkelte kommuner der fastsætter støjgrænsen. De fleste bruger Miljøstyrelsens vejledende støjgrænse, som er på 35 dB. Er støjniveauet højere end det tilladte, kan du enten opsætte en støjskærm eller vælge en anden placering af varmepumpens udedel. Du kan beregne om støjgrænsen overholdes med Energistyrelsens støjberegner.
Energimærke A++
Endelig skal varmepumpen være energieffektiv. SparEnergi anbefaler at du vælger en luft-til-vand varmepumpe med energimærke A++ eller bedre. Jo mere energieffektiv varmepumpen er, desto større er besparelsen på varmeregningen. Hvor stor en gevinst der er at hente, afhænger dog af hvor stort dit nuværende varmeforbrug er, hvor godt huset er isoleret, og om du skifter fra en anden opvarmningsform. Du opnår den største varmebesparelse ved at vælge en varmepumpe med energimærke A+++.
Installation og opsætning af din varmepumpe
Vælg en VA-godkendt installatør
Du må ikke selv montere en luft-til-vand varmepumpe. Det skal du have en autoriseret installatør til. Vi anbefaler at du vælger en VE-godkendt installatør. Så er du nemlig sikker på at varmepumpen bliver installeret korrekt. Du kan finde en liste over VE-godkendte installatører her.
Sådan foregår monteringen
En luft-til-vand varmepumpe består af en udedel og en indedel. De to dele installeres hver for sig og forbindes til sidst via rørføring. Monteringen tager cirka 1-2 dage. Du vil skulle undvære varme i 1 dag. Derfor kan det være en god ide at få monteret varmepumpen i sommermånederne.
Husk at registrere varmepumpen i BBR efter monteringen
Vælger du at få installeret en luft-til-vand varmepumpe, kan du få din elafgift reduceret. Det kræver dog at du opdaterer oplysningerne i BBR-registret, så det fremgår at du bruger varmepumpe som primær opvarmningsform. Desuden skal du sende BBR-meddelelsen til dit elselskab. Du vil først få reduceret din elafgift når elselskabet har bekræftet modtagelsen af BBR-meddelelsen. Afgiftsbesparelsen ligger typisk på omkring 5.000 kroner om året.
Vedligeholdelse af din luft-til-vand varmepumpe
En luft-til-vand varmepumpe kræver stort set ingen vedligeholdelse. Det er dog vigtigt at varmepumpen løbende bliver efterset. Er der tale om en varmepumpe med mere end 1 kg kølemiddel, skal der udføres et serviceeftersyn mindst 1 gang om året. Indeholder varmepumpen mere end 2,5 kg kølemiddel, skal eftersynet foretages af en certificeret montør.
Tilskud til luft-til-vand varmepumper
Der findes en række tilskudsordninger til varmepumper, som er gode at kende til.
Varmepumpepuljen som giver et tilskud på 17.000 kroner til luft-til-vand varmepumper
Afkoblingsordningen som dækker det gebyr der er forbundet med at afkoble det gamle gasfyr
Reduceret elafgift som giver en lavere afgift på den del af elforbruget som ligger udover 4.000 kWh/året
Skrotningsordningen som giver tilskud til udbydere af varmepumper på abonnement. Fordelen ved at vælge en varmepumpe på abonnement er at du slipper for en stor engangsydelse når du anskaffer varmepumpen.
Køb din nye luft-til-vand varmepumpe hos Davidsen
En luft-til-vand varmepumpe er et godt alternativ til opvarmning med olie, gas eller fjernvarme. Varmepumpen udleder mindre CO2 og er langt mere energieffektiv. I vores sortiment finder du luft-til-vand varmepumper i flere prisklasser. Varmepumperne har som minimum energimærke A++ og kan bestilles med direkte levering til kantsten.