Belægning
Filtrér søgning
Nulstil alle
Farve
Nulstil
  • (4)
  • (3)
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
Mærkning
Nulstil
  • (1)
Lagerstatus
Nulstil
  • (6)
  • (0)
Pris
Nulstil
20
20
800
800
20kr.800kr.
Vis:
36
produkter1 - 13 af 13
Visning:
Sortér:
Anbefalet

FAQ – ofte stillede spørgsmål

  1. Hvad er bedst - fugesand eller stenmel?

    Der er fordele og ulemper ved begge materialer. Stenmel pakker mere tæt og virker derfor en anelse mere forebyggende overfor ukrudt. Det fås også i flere farver - fx sort og grå. Fugesand er til gengæld nemmere at feje ud mellem fliserne og gør det nemmere for vand at sive væk.

  2. Hvordan bruges fugesand?

    Hæld fugesand udover fliserne, og fej det ud mellem fliserne med diagonale fejebevægelser. Efter den første regn, kan det være nødvendigt at fylde fugerne op med mere fugesand. 



Hvad er fugesand?

Fugesand er det samme som bakkesand – det vil sige sand fra bakker - og bruges til at udfylde fugerne mellem fliser og belægningssten. Hvis du undlader at fylde fugerne op med fugesand, vil fliserne rive sig løs og komme til at ligge skævt. Fugesandet hjælper altså med at holde fliserne på plads, så de bliver liggende hvor de er.

belægning med fugesand

Fugesand forhindrer også ukrudt i at vokse op imellem fliserne. Når fugerne er fyldt op med sand, har ukrudtsfrø nemlig sværere ved at lægge sig i fugerne. Der findes fugesand som er specielt beregnet til at forhindre fremvæksten af ukrudt. Dansand har fx lavet en No-Grow fugesand med næringsfattige mineraler og en høj pH-værdi, som giver ukrudtsfrøene dårlige vækstvilkår. No-Grow fugesand sælges i 20 kg sække og fås i farverne antracit og sand.

Hvilken fugesand skal du vælge?

Det er vigtigt at du vælger en fugesand som pakker tæt, så fliserne ikke rykker sig når det begynder at regne, eller frostgraderne sætter ind. Tætpakket fugesand har en kornstørrelse på max 4 mm og indeholder 5 % finstof.

Vi fraråder at du bruger almindeligt strandsand til at udfylde fugerne imellem fliserne. Strandsand består nemlig af bittesmå sandkorn, som vil blive skyllet ud og forsvinde når det begynder at regne. Fugesand er derimod kantet, og sandkornene har forskellige størrelser. Derfor pakker det sig tæt når det fordeles imellem fugerne.

Hvis du vil undgå ukrudt mellem fliserne, er det en god ide at vælge en fugesand som giver dårlige vækstbetingelser for ukrudtsfrø. I en test foretaget af Videnscentret Bolius konkluderede man at Dansand Danfast var den bedste når det kom til at forebygge ukrudt. Efter et år var der ingen ukrudt og ingen myrer.

Er ukrudtet allerede vokset frem, kan du fjerne det med en fugerenser, en ukrudtsbrænder eller sprøjtemidler. Få flere gode råd til at fjerne ukrudtet i artiklen her, hvor vi gennemgår 5 metoder, der virker.

Hvordan anvender du fugesand?

Det er ikke svært at fylde fugerne op med fugesand, men det er vigtigt at du gør det på den rigtige måde - ellers risikerer du at ukrudtet begynder at vokse frem.

  • Start med at fordele fugesandet udover fliserne og fej det i fugerne med diagonale fejebevægelser.
  • Fej belægningen ren med en blød kost. Der må ikke lægge overskydende fugemateriale tilbage
  • Giv så belægningen en tur med pladevibratoren, så fugesandet bliver rystet ordentligt på plads.
  • Efterfyld fugerne med fugesand, og fej belægningen ren. Fugerne skal fyldes helt op med fugesand

Det er vigtigt at både belægningen er helt tørt inden du går i gang. Derfor skal du vælge en dag med tørvejr.

dansand fugesand

En gang om året er det en god ide at tjekke om fugerne trænger til at blive fyldt op. Fugerne vil nemlig naturligt sænke sig over tid, og du risikerer derfor at de bliver tomme hvis ikke du efterfylder dem. Når du skal efterfylde fugerne, starter du med at fjerne de gamle fuger - fx med en højtryksrenser. Herefter følger du samme fremgangsmåde som da du oprindeligt fyldte fugerne med fugesand.

Hvor meget fugesand skal du bruge?

Du skal bruge cirka 3 kg fugesand per kvadratmeter, men forbruget afhænger af hvor mange fuger der er. Hvis du har en belægning med store fliser, vil der fx være færre fuger end hvis der var tale om en belægning med mange små sten.

På posen med fugesand står der typisk hvor meget du skal bruge. Fx kan der stå at 20 kg rækker til 5-10 m2. Det betyder at du skal bruge 4-8 kg per kvadratmeter.

Køb fugesand hos Davidsen

Vil du sikre dig at fliserne i indkørslen eller på terrassen holder sig på plads, er det vigtigt at du bruger en god fugesand.

Vores sortiment inkluderer fugesand fra både IBF og Dansand, som er nogle af de førende producenter på området. Vores IBF fugesand består af ovntørret kvartssand, som giver en stærk belægning og sikrer minimal gennemsivning af regnvand, mens Dansand fugesand virker ukrudtshæmmende.

Du kan få leveret fugesand til din adresse eller bestille til afhentning i en af vores butikker, som du finder i hele landet. Er du i tvivl om hvilken type fugesand du skal vælge, så kontakt os endelig. Vi kommer gerne med gode råd til dit anlægsprojekt.