Opvarmning
Filtrér søgning
Nulstil alle
Brand
Nulstil
  • (8)
  • (4)
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
Produkttype
Nulstil
  • (11)
  • (11)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
Lagerstatus
Nulstil
  • (12)
  • (0)
Vis kun
Nulstil
  • (5)
Pris
Nulstil
140
140
9370
9370
140kr.9370kr.
Vis:
36
produkter1 - 29 af 29
Visning:
Sortér:
Anbefalet

FAQ – ofte stillede spørgsmål

  1. Hvad koster en varmeblæser i strøm?

    Strømforbruget varierer utrolig meget, men en varmeblæser er typisk ikke helt billig at have kørende. Du kan beregne hvad det koster at have din varmeblæser tændt i 1 time ved at dividere dens strømforbrug (målt i watt) med 1000 og gange med den pris du betaler per kWh. Eksempel: En varmeblæser med et strømforbrug på 2000 watt, koster 5 kroner at have tændt i 1 time ved en kWh-pris på 2,5 kroner.

  2. Er en varmeblæser bedre end en elradiator?

    Det kommer an på hvad du mener med bedre. Både varmeblæsere og elradiatorer er dyre at have tændt og fungerer derfor bedst som supplerende varmekilder. Strømforbruget afhænger af hvilken elradiator eller varmeblæser du vælger, så man kan ikke sige at den ene opvarmningsform generelt er billigere end den anden. Du kan fx få en elradiator med 400 watt, men de fås også med 1000 watt, 2000 watt, osv. En elradiator har dog den fordel at den hænger på væggen. Derfor giver den et mere diskret udtryk end en varmeblæser, der jo ofte er fritstående. Til gengæld kan mange varmeblæsere både bruges til opvarmning og nedkøling. Overvej hvad du har brug for, og find den løsning der passer bedst til dine behov.

Fordele ved at opvarme med en varmeblæser

Der er mange muligheder når det kommer til at supplere med ekstra varme i de kolde vintermåneder. Fordelen ved en varmeblæser er at den hurtigt opvarmer rummet, så det bliver behageligt at opholde sig i. Ofte er det muligt at indstille den præcise temperatur rummet skal opvarmes til - men der findes også varmeblæsere hvor du blot kan vælge mellem høj eller lav intensitet.

En varmeblæser bruges typisk som supplerende varmekilde - fx i sommerhuset, udhuset, garagen eller værkstedet. Den er også god til at holde et rum varmt efter en fugt- eller vandskade - eller opvarme drivhuset, så du kan forlænge plantesæsonen.

dva varmeblæser

En varmeblæser egner sig dog ikke som primær opvarmningskilde, da den er dyr i strøm. Her skal du i stedet vælge en anden løsning - fx en varmepumpe.

Mange varmeblæsere kan indstilles til at køre i et bestemt tidsrum - fx 15, 30 eller 60 minutter. Det har den fordel at du ikke behøver at huske at slukke varmeblæseren igen. Du lader den blot køre, og når det valgte tidsrum har passeret, slukker varmeblæseren automatisk.

Selvom man skulle tro at en varmeblæser udelukkende er beregnet til at opvarme med, er det faktisk ikke tilfældet. Der findes også varmeblæsere der kan blæse koldt luft ud, så du kan nedkøle hjemmet når det bliver for varmt.  

Hvilke typer varmeblæsere findes der?

  • Varmeblæsere med termostat. En varmeblæser med termostat slår automatisk fra når den ønskede temperatur er nået, så der ikke bruges mere strøm end nødvendigt. Skulle du glemme at slukke varmeblæseren inden du forlader rummet, bliver den altså ikke bare ved med at køre.

  • Keramiske varmeblæsere. Ønsker du en stabil temperatur i det rum der opvarmes? Så er en keramisk varmeblæser løsningen. Varmeblæseren fastholder nemlig temperaturen på et bestemt niveau, som du selv vælger. På den måde undgår du at der bliver for varmt eller koldt i rummet.

  • Appstyrede varmeblæsere. En appstyret varmeblæser kan - som navnet indikerer - styres via en app på din telefon eller tablet. Med appen kan du fx tænde og slukke for varmeblæseren. Ofte er det også muligt at styre flere enheder fra den samme app, så du har fuld kontrol over dine elektriske apparater.

  • Varmeblæsere med wi-fi tilslutning. Vil du kunne styre din varmeblæser udenfor hjemmets fire vægge, skal du sikre dig at den har wi-fi. Med wi-fi kan du fx tænde varmeblæseren imens du er på arbejde, så der er varmt når du kommer hjem. Eller du kan slukke den hvis du glemte det inden du forlod hjemmet.

  • Stemmestyrede varmeblæsere. En varmeblæser med stemmestyring gør hverdagen nemmere. Du forbinder den blot med Google Home eller Amazon Alexa og kan herefter give den instrukser som fx “tænd”, “sluk” eller “varm rummet op til 20 °C”. På den måde kan du altså styre din varmeblæser selvom du har hænderne fulde.

Gode råd til valg af varmeblæser

Der findes mange varmeblæsere på markedet, og det kan være svært at gennemskue hvad du skal vælge. Her er tre gode råd til at vælge den rigtige varmeblæser.

Råd 1: Undersøg hvor meget strøm varmeblæseren bruger

Som sagt er en varmeblæser ikke helt billig at have kørende. Vil du have en ide om hvor meget strøm den bruger, kan du prøve beregneren nedenfor. Du indtaster blot strømforbruget i watt, og din elpris per kWh. Herefter kan du se hvor meget varmeblæseren koster at have tændt i 1 time.

Du kan ikke se dette indhold, da du ikke har accepteret alle cookies - Klik her for at ændre dit samtykke

Råd 2: Overvej om varmeblæseren skal være med batteri eller ledning

De fleste varmeblæsere skal tilsluttes en stikkontakt, men der findes også varmeblæsere med batteri.

Fordelen ved at vælge en varmeblæser med batteri er at du kan bruge den hvor som helst. Du slipper også for at skulle trække forlængerledninger.

Ulempen er selvfølgelig at batteriet kan løbe tør for strøm imens du har varmeblæseren tændt. Derfor er det altid en god ide at have et ekstra batteri liggende, som du kan skifte med.

En varmeblæser med batteri er god til fx campingvognen eller teltet - altså steder hvor det kan være svært at få adgang til en strømforsyning.

Råd 3: Tjek at sikkerheden er i orden

En varmeblæser kan blive meget varm og er derfor ikke helt ufarlig.

For at forhindre at der sker skader, skal du tjekke at varmeblæseren har følgende funktioner:

  • Væltesikring så varmeblæseren ikke pludselig tipper
  • Overophedningssikring så varmeblæseren automatisk stopper med at varme hvis den bliver overophedet

Køb en varmeblæser hos Davidsen og skab en behagelig temperatur i de kolde måneder

Har du brug for en supplerende varmekilde, kan en varmeblæser være den rigtige løsning.

I vores sortiment finder du både varmeblæsere og varmekanoner. En varmeblæser er ideel til kortvarig opvarmning af mindre rum og er billig i anskaffelse. Vi har varmeblæsere til stort set alle behov.

En varmekanon giver meget varme i kort tid og er god til områder hvor der ikke er adgang til et strømstik. En varmekanon bruger typisk gas eller diesel. Det er normalt bedst at vælge en varmekanon hvis du skal opvarme større rum. I vores sortiment finder du varmekanoner fra mærker som Qlima og Master.