Stegeplader og holdere giver mulighed for at prøve kræfter med skrøbelige råvarer som ikke kan tilberedes på en almindelig grillrist. Hvad siger du fx til en gang æg og bacon, lækre pandekager eller saftige frikadeller? Med en stegeplade til din grill er der næsten ingen grænser for hvad du kan lave. Dyk ned i vores udvalg af stegeplader og holdere nedenfor, og udforsk nye smagsoplevelser ved grillen.
Sæt spidsen af termometeret i siden af kødet. Placer den i midten, så du får den mest korrekte temperatur.
Hvilket stegetermometer skal man vælge?
Er du nybegynder, kan du vælge et mere simpelt stegetermometer til at komme i gang. Modsat kan du også hoppe ud i en af de mere avancerede modeller, som uden tvivl vil gøre madlavningen sjovere.
Skal stegetermometer med i ovnen?
Sæt selve spidsen ned i kødet, men træk 'fjernbetjeningen' ud igennem luftspjældet, hvis dit termometer altså har sådan en.
Kan et stegetermometer springe?
Det bør ikke kunne lade sig gøre. Stegetermometre er lavet til at udholde meget høje temperaturer.
Stegeplader
Med en stegeplade åbner der sig en verden af nye smagsoplevelser. Brug den fx til at lave æg og bacon, grøntsager, pandekager eller saftige bøffer.
I vores sortiment finder du stegeplader til flere grillmærker, herunder Weber, Morsø og Char-broil.
En del af vores stegeplader er fremstillet i støbejern. Støbejern giver en effektiv varmefordeling, så du undgår kolde områder på stegepladen. Derudover holder støbejern godt på varmen og kan tåle høje temperaturer.
Ønsker du at holde rengøringen til et minimum, bør du gå efter en porcelænsemaljeret stegeplade. Den har nemlig en glat og blank overflade som er nem at rengøre. Det kan også være en fordel at gå efter en stegeplade med en skrå hældning, så fedtet nemt kan løbe af.
Pizzasten
Drømmer du om at lave lækre, sprøde pizzaer med den velkendte italienske smag? Med en pizzasten kan du lave pizza direkte på grillen.
Fordelen ved en pizzasten er at den kan blive meget varm. Netop varmen er vigtig da den er med til at give en sprød pizzabund og en luftig dej.
En pizza- eller grillsten giver både mulighed for at lave almindelig pizza og deep-pan pizza. For at opnå det bedste resultat anbefales det at varme stenen op inden pizzaen lægges på. Det er vigtigt at stenen er helt tør inden du skruer op for varmen – ellers risikerer du at den flækker.
Det er desuden en god ide at placere grillkul eller briketter rundt langs kanten af pizzastenen – på den måde undgår du at pizzaen bliver brændt i bunden.
Når pizzastenen er varm, skrues temperaturen ned til 200 til 220 °C og pizzaen lægges på pladen og bages indtil bunden er sprød og lækker. Bagetiden afhænger af flere ting – herunder hvilket materiale grillstenen er lavet af. En grillsten i cordierit bliver fx varm på blot få minutter og opnår en meget høj temperatur. Det betyder at pizzaen kun skal bages i cirka 5-6 minutter.
Når pizzastenen skal rengøres efter brug, kan du bruge varmt vand. Undgå dog at bruge opvaskemiddel.
Bemærk at en grillsten ikke blot kan bruges til at lave pizza, men også andre former for bagværk – fx flutes og brød.
Vores sortiment inkluderer pizzasten til både kul- og gasgril. Fordelen ved at lave pizza på en kulgrill er at temperaturen kan blive meget høj. Til gengæld er det svært at regulere temperaturen på samme måde som med en gasgrill, og opvarmningstiden er lang (typisk omkring en halv time).
Skal du lave pizza på grill, kan det udover en pizzasten også være en fordel at investere i et par gode grillhandsker og en pizzaspade. Du finder vores udvalg af grillredskaber her.
Støbejernspande
En støbejernspande giver de samme fordele som en stegeplade, men er typisk mindre i størrelsen. Det gode ved en støbejernsplade er at den adskiller maden på panden fra den øvrige mad på grillen, så det ikke blandes sammen.
Med en støbejernspande kan du tilberede en bred vifte af retter, herunder også pizza. Da den kan modstå meget høje temperaturer, kan den også bruges over et bål.
Når du skal rengøre en støbejernspande, er det vigtigt at gøre det på den rigtige måde. Forkert fremgangsmåde kan ødelægge panden og gøre den klisteret. Det er især vigtigt at undgå brugen af sæbe. Anvend i stedet en almindelig opvaskebørste og varmt vand.
Tør gerne panden af i madolie inden du stiller den på plads for at give den en pæn og glat overflade. Er panden begyndt at ruste, kan du fjerne det med en skuresvamp eller stålbørste.
Foliebakker
Foliebakker er velegnede til at grille fisk, kød, kartofler og grøntsager uden at maden brænder på. Bakkerne er typisk lavet af aluminium og findes i forskellige størrelser.
Har du en Weber grill, kan du få en særlig drypbakke som opsamler fedt og kødsaft fra maden mens der grilles, så rengøringen bliver så nem og hurtig som muligt.
Med en kyllingeholder kan du give din kylling ekstra smag. Holderen er forsynet med en beholder som kan fyldes med væske – fx vin, øl eller juice – som trænger ind i kødet når det grilles.
Weber tilbyder tre forskellige kyllingeholdere, der grundlæggende fungerer på samme måde, men som designmæssigt adskiller sig fra hinanden.
I vores sortiment finder du også spareribs holdere og holdere til stegt flæsk.