Befæstelse
Filtrér søgning
Nulstil alle
Brand
Nulstil
  • (153)
  • (44)
  • (24)
  • (20)
  • (10)
  • (5)
  • (2)
  • (1)
Vis alle
Mærkning
Nulstil
  • (2)
Produkttype
Nulstil
  • (71)
  • (15)
  • (20)
  • (32)
  • (6)
  • (26)
  • (6)
  • (16)
Vis alle
Lagerstatus
Nulstil
  • (213)
  • (0)
Vis kun
Nulstil
  • (8)
Pris
Nulstil
16
16
3115
3115
16kr.3115kr.
Vis:
36
produkter1 - 36 af 323
Visning:
Sortér:
Anbefalet
...
Side 1 af 9|1 - 36 af 323produkter

FAQ – ofte stillede spørgsmål

  1. Hvilke skruer skal jeg bruge til en terrasse?

    Til montering af terrassebrædder anbefaler vi at du bruger terrasseskruer i rustfrit stål – gerne af kvaliteten A4, som er beregnet til hårde miljøer. 

  2. Hvor mange skruer skal jeg bruge til gipsplader?

    Der skal være 20 cm imellem skruerne hele vejen rundt på første lag gips, mens der på andet lag må være op til 60 cm imellem. På midten skal skruerne sidde med 30 cm afstand. Nogle producenter har sat et mærke hver gang der skal være en skrue.

  3. Hvilke skruer skal jeg bruge til en gipsplade?

    Til gipsplader skal du bruge såkaldte gipsskruer. Skruerne kan skrues i med en gipsskruemaskine, men du kan også bruge en almindelig boremaskine med dybdestop. 

Hvilke typer skruer findes der?


Der findes mange forskellige slags skruer, og det kan derfor godt virke som lidt af en jungle at finde rundt i. Skruer kan inddeles i følgende kategorier:


Beslagskruer


Bruges til mange forskellige formål, fx montering af bygningsbeslag. Fås både til indendørs og udendørsbrug og kan være fremstillet af enten elgalvaniseret stål eller rustfrit stål.


Franske skruer


Bruges når almindelige skruer ikke er stærke nok til at holde noget sammen. Franske skruer er store og kraftige, og du kan genkende dem på at de har et groft gevind og et sekskantet hoved. Franske skruer er varmegalvaniserede, elgalvaniserede eller lavet af rustfrit stål.


Gipsskruer


Skal du sætte gipsplader op, er det gipsskruer du skal have fat i. Det er værd at nævne at der findes to slags gipsskruer:


1. Gipsskruer til stålskelet (har et fint gevind)


2. Gipsskruer til træskelet (har et groft gevind)


Det er vigtigt at du undersænker gipsskruerne, så de sidder dybt nok til at du kan spartle overfladen, men ikke så dybt at skruen ødelægger pappet på bagsiden.


Når du skal skrue gipsskruer i, anbefaler vi at du bruger en gipsskruemaskine eller et specialbit med dybdestop, så skruen ikke trækkes for dybt ned i gipspladen.


Spånskruer


Skal du bygge noget af træ? Så er det næsten altid spånskruer du skal bruge. Spånskruer kræver forboring og forsænkning.


Du kan få spånskruer til både indendørs og udendørs brug. Skruerne er enten fremstillet af hærdet stål eller rustfrit stål, men kan også være elgalvaniserede.


Montageskruer


Montageskruer bruges ligesom spånskruer til sammenføjning af træelementer, men kræver ikke forboring eller forsænkning.


Der er altså tale om en såkaldt selvskærende skrue, der mindsker risikoen for at træet flækker.


Selvom du bruger selvskærende skruer, kan træet flække hvis du undersænkerne skruerne tæt ved kanten eller endetræet.


Montageskruer bruges fx til montering af gulve eller fodpaneler.


Betonskruer


Som navnet antyder, bruges betonskruer til forankring i beton. Ofte kan de også bruges til materialer som tegl, hulsten og træ.


Betonskruer er nemme at skrue ud og er derfor velegnede til monteringsopgaver.


Hvilke skruer skal du vælge?


Det kommer an på hvilket materiale du skal sætte skruerne i, men også af omgivelserne. Fx er der forskel på om skruerne skal bruges i et beskyttet eller ubeskyttet miljø eller ved kystnære områder med saltholdig luft.


Ubehandlet træ


Her kan du nøjes med at bruge messingskruer, climate skruer eller varmegalvaniserede skruer hvis du bygger i et beskyttet miljø (fx under et halvtag).


Så snart du bygger under åben himmel, skal du enten vælge rustfri skruer eller varmgalvaniserede skruer. Varmgalvaniseringen sikrer at skruerne holder i mange år – uanset hvor barske omgivelserne er.


Bor du tæt ved havet, kan du enten bruge varmegalvaniserede skruer eller de såkaldte A4 skruer, der både kan tåle rust og syre.


Hårdttræ


Hårdttræ som fx eg, teak og ipe har et højt olieindhold, hvorfor det er vigtigt at du vælger skruer der ikke bliver tæret af olien.


Vi anbefaler at du enten vælger varmegalvaniserede skruer eller A4 skruer, og det gælder uanset om du bygger nær havet, i et beskyttet miljø eller et ubeskyttet miljø.


Trykimprægneret træ


Bruger du trykimprægneret træ, fx til at lave et legehus eller bygge et hegn, er du på den sikre side hvis du vælger enten varmegalvaniserede skruer eller A4 skruer.


Bygger du i et beskyttet miljø, kan du nøjes med at bruge climate skruer, men kun hvis imprægneringen er tør.


Murværk


Skal du bruge skruer til udendørs murværk, kan du bruge messingskruer, climate skruer eller varmgalvaniserede skruer hvis der er tale om et beskyttet miljø (fx hvis du skal montere en væglampe i en carport).


Du kan selvfølgelig også vælge skruer med en bedre holdbarhed – som fx A2 eller A4 skruer - men det er ikke nødvendigt. Du vil fint kunne nøjes med en billigere skrue.


Skal du bygge i et ubeskyttet miljø, anbefaler vi at du enten bruger varmegalvaniserede skruer eller A2 skruer – altså rustfri skruer.


Vi fraråder at du bruger A2 skruer nær havet da den saltholdige luft vil tære skruerne på ingen tid. Her skal du i stedet have fat i enten varmegalvaniserede skruer eller A4 skruer, som både er rustfrie og syrefaste.


OBS: Uanset hvilket materiale du arbejder med, og hvilke omgivelser du bygger i, vil du altid være på den sikre side ved at vælge varmegalvaniserede skruer.


Hvad koster skruer?


Det kommer an på hvilke skruer du vælger. Messingskruer er fx billigere end A2 eller A4 skruer.


Hvis du vil undgå at bruge flere penge på skruer end højst nødvendigt, er det vigtigt at du vælger skruer som passer til den opgave du skal i gang med.


Der er fx ingen grund til at vælge C2 skruer hvis du skal sætte skruer i et murværk som er beskyttet af et halvtag. Her vil mindre og billigere skruer kunne gøre det.


Find de rigtige skruer hos Davidsen


Mangler du skruer til dit gør-det-selv projekt? Vi har mange forskellige typer skruer – fra spånskruer og terrasseskruer til monteringsskruer og gipsskruer.


Du kan nemt finde de rigtige skruer ved at bruge filtreringen ude i venstre side. Her kan du både sortere på skruetype, overflade og mærke.


Du kan købe dine skruer online og få dem leveret lige til døren, eller bestille dem til afhentning i en af vores butikker.


Vi giver selvfølgelig 14 dages bytteret på vores skruer, så hvis du kommer hjem og finder ud af at det er de forkerte, kan du bytte dem.