Er du træt af at rive visne blade sammen med en rive? En løvsuger fjerner nemt nedfaldne blade, så du kan nyde en pæn have og undgå sneskimmel i græsplænen. I vores sortiment finder du løvsugere med både ledning og batteri. Gå på opdagelse i det store udvalg nedenfor.
Hvorfor vælge en løvsuger? Kan det overhovedet betale sig?
Om efteråret kan visne blade lægge sig som en tyk dyne i haven. På græsplænen kan det skabe gode vækstbetingelser for svamp - særligt sneskimmel, som kan være svært at komme af med. Er der tale om en mindre græsplæne, kan du sagtens rive de visne blade sammen med en løvrive. Men er græsplænen stor, går det hurtigere med en løvsuger.
Løvsugeren er også den bedste løsning til underlag med perlegrus. Her kan det nemlig være svært at fjerne de små blade med en rive, og da du skal bruge gentagne bevægelser, bliver arbejdet hurtigt trættende. Med en løvsuger slipper du for at skulle anstrenge dig fysisk. Ulempen er dog at løvsugeren kan larme en del og derfor genere dig og andre personer i området. I vådt vejr kan opsamlingsposen også hurtigt blive tung.
Husk at der er forskel på om du vælger en løvsuger eller en løvblæser:
En løvblæser blæser bladene væk - men samler dem ikke op.
En løvsuger opsamler bladene i en opsamlingspose, så du slipper for at rive dem sammen
Mange løvsugere har en indbygget kværn, som findeler bladene, så de fylder mindre og kan bruges som kompost. Bladene kan komprimeres med op til 90 % når de findeles.
Kort sagt: En løvsuger er god hvis du har en stor have, eller hvis du skal fjerne visne blade fra underlag med perlegrus.
I tvivl om hvilken løvsuger du skal vælge? Her er 3 gode råd…
Overvej om løvsugeren skal være med batteri eller ledning
Der er ikke noget rigtigt eller forkert her. Har du en have på 200-400 m2, anbefaler vi dog at du vælger en batteridrevet løvsuger - også kaldet en akku løvsuger. Fordelen ved en løvsuger med batteri er at du nemmere kan bevæge dig rundt når du skal fjerne alle de visne blade. Til gengæld risikerer du at batteriet dør ud imens du arbejder. Derfor er det en god ide at have et ekstra batteri liggende. Du kan også oplade batteriet hver gang du har brugt det - så er det klar til næste gang du skal fjerne blade.
Vælger du en eldrevet løvsuger, vil det være nødvendigt at trække en forlængerledning hver gang du skal bruge løvsugeren. På den anden side er du sikret en stabil drift. Løvsugeren løber ikke pludselig tør for strøm, så det er bare at sætte stikket i stikkontakten og klø på. I vores sortiment finder du både løvsugere med ledning og batteri.
Det er også muligt at få en benzindrevet løvsuger hvis du skal fjerne store mængder græs og blade. Da den har en kraftfuld motor, kan den også fjerne de fugtige blade som har klæbet sig fast til underlaget. Den larmer dog en del, er tung at bære rundt på og udleder udstødningsgasser.
Tag stilling til om du vil have en løvblæser eller løvsuger
Vi anbefaler at du vælger en løvsuger der både kan blæse og suge. Det går nemlig hurtigere at få bugt med bladene hvis du først blæser dem sammen i en bunke og dernæst fjerner dem. Har du en stor have, kan du dog nøjes med at bruge blæsefunktionen. Når du skal fjerne en stor mængde blade, bliver opsamlingsposen nemlig hurtigt fyldt op og skal derfor tømmes flere gange undervejs.
Vil du suge bladene op, bør du vælge en løvsuger der kværner bladene fint, så du ikke skal tømme posen så tit. En findeling på 10:1 er det mest almindelige. Det betyder at haveaffaldet vil svinde ind fra 10 liter til 1 liter når det komposteres. De lidt mere effektive løvsugere har en findeling på 16:1. Enkelte modeller har en metalkværn som også kan findele våde blade.
Tjek støjniveauet
Løvsugere larmer en del - og det kan være generende for både dig og dine naboer. Selv hvis du vælger en batteridrevet løvsuger, vil støjniveauet ofte snige sig op over 85 dB. Det svarer nogenlunde til støjniveauet på en travl restaurant. For at undgå høreskader er det en god ide at iføre dig høreværn når du arbejder med løvsugeren. Arbejdstilsynet anbefaler at du bruger høreværn når støjniveauet kommer over 85 dB (A).
Vælg en løvsuger der er behagelig at arbejde med
Det skal være let at bevæge dig rundt med løvsugeren. Det er en fordel hvis den har et slankt design, så du kan komme til på smalle områder. Er den kompakt i størrelsen, kræver den heller ikke så meget opbevaringsplads. Det er bedst hvis løvsugeren har en bæresele, da posen med blade hurtigt kan blive tung - især hvis bladene er våde. Kan løvsugeren både suge og blæse, skal du sikre dig at det er nemt at skifte mellem de to funktioner. Nogle løvsugere har et kantstenshjul, som gør maskinen nemmere at styre.
Køb din nye løvsuger hos Davidsen og få en flot have uden tørre blade
Står du overfor at skulle købe din første løvsuger? Eller duer den gamle bare ikke længere?
I vores sortiment finder du både løvsugere og løvblæsere. Mange kan både suge og blæse, så du selv kan bestemme hvad der skal ske med de visne blade.
Vælger du en af vores batteridrevne løvsugere, medfølger der som regel ikke batteri. Du kan dog næsten altid bruge det samme batteri til alle dine værktøjer - hvis blot mærke og spændingsklasse matcher. Har du ikke et batteri der passer, kan du købe et på davidsen.dk. Vi har også et stort udvalg af opladere.
Prisen for en ny løvsuger starter ved omkring 500 kroner. De billigste er dem med ledning. Selv de batteridrevne løvsugere fås dog til en fornuftig pris. Find en god løvsuger ovenfor.