Her finder du inspiration og guides til grill. Nedenfor kan du vælge det emne der er relevant for dig. Finder du ikke svaret her, er du altid velkommen til at kontakte vores dygtige medarbejdere i Kundeservice.
Filtrer efter emne:
Vidste du, at vi er blandt det folkefærd der griller allermest – specielt i sommerhalvåret. Vi elsker god mad, hygge og samvær på en travl hverdag eller i weekenden - det kan noget. Vi griller alt fra den klassiske grillpølse, til kød, grøntsager, kartofler eller større gourmetretter.
Inden du vælger en ny grill, er det en god ide at overveje, om du skal tage hensyn i form af fx naboer, sikkerhed, rengøring, placering, vedligehold eller lignende. Ydermere er det en fordel at gøre op med dig selv, om du skal grille 365 dage om året - til den store familie, eller om det blot bliver til et par hyggelige aftner på terrassen.
Når du skal købe en ny grill, er det en god ide, at gøre dig nogle tanker om hvad den skal kunne. Nedenunder får du et hurtigt overblik over de fire klassiske grilltyper der er på markedet i dag:
Klar til brug på 5-10 minutter
Hurtig og effektiv optænding
Nem justeringen af varmen
Konstant og sikker varmetilgang
Kræver gasflaske
Klar til brug på 5-10 minutter
Hurtig og effektiv tænding
Sikkert valg til altanen eller terrassen
Konstant og sikker varmetilgang
Skal tilsluttes strøm
Mere autentisk grilloplevelse
Nem at rengøre
Nemt at opnå en højere temperatur
Optimal til røgning af måltider
Kræver kulbriketter
Hurtig og effektiv optænding
Nem justeringen af varmen
Optimal til røgning og langtidstilberedning
Nemt at tilføje mere smag til maden
Kræver træpiller
Der er stor forskel på resultatet af den mad du tilbereder på grillen, når du gør brug af forskellige tilberedningsmetoder. Overordnet kan du dele madlavning på gas- og kulgrill op i tre: Direkte, indirekte og kombineret varme. Nedenfor ser du forskellen på de tre metoder.
Maden får en jævn varme, da den ikke er i direkte kontakt med varmekilden. Metoden er velegnet til tilberedelse af fx flæskesteg, kalvesteg, en hel kylling eller kartofler. Altså generelt madvarer som du normalt vil tilberede i din ovn.
Yderste brændere tændes eller kul fordeles i siderne i grillen - Madvare placeres midt på grillristen.
Ydersiden af maden bliver ”brændt” først, og du opnår en form for skorpe. Metoden er velegnet til fx steaks, kyllingebryst, bøffer og grøntsager - altså madvarer der tilberedes på kort tid ved høj og intensiv varme.
Alle brændere tændes eller kul fordeles i bunden af grillen - Madvare kan placeres på hele grillristen.
Skal du tilberede dine madvarer både med direkte og indirekte varme på samme tid, eller skal du brune stegen for at lukke porerne i kødet før det skal langtidsstege, så er kombineret varme perfekt.
Tænd brændere, eller placer kul i den ene side af grillen (direkte varme). Den anden side holdes slukket eller fri for kul (indirekte varme).
Der findes et hav af muligheder når det kommer til valg af tilbehør. Vi anbefaler, at du starter med det mest nødvendige udstyr, og laver tilkøb hen ad vejen - når behovet opstår.
Det mest nødvendige er fx optænding i form af gas, grillbriketter eller træpiller. Grilludstyr som fx en grillbørste og et grillovertræk. Slutligt klassiske grillredskaber som grillhandsker, tangsæt, grillspyd, folie- eller aluminiumsbakker.