Drømmer du om at tilberede pizzaer der smager ligeså godt som dem du kan købe på en restaurant? Så skal du overveje at købe en pizzaovn. Vi gennemgår fordele og muligheder.
Hvis du vil lave pizza i gourmetkvalitet, er det vigtigt at temperaturen er høj nok. Og det er her pizzaovnen kommer ind i billedet. Hvor en almindelig ovn kan blive omkring 275 °C og en grill cirka 350 °C, når en pizzaovn temperaturer på 400-500 °C. Derfor bliver kanten sprød og boblende, og dejen bevarer sin elasticitet. Med andre ord: Du får en meget bedre pizza end du kan lave i en almindelig ovn.
Derudover går der ikke mere end 1-2 minutter før pizzaen er færdig og klar til servering. Det er hurtigt - meget hurtigere end hvis du tilbereder den i en almindelig ovn. Ved at bage pizzaen ved høj varme i kort tid, bliver ingredienserne på toppen også bedre. De bevarer deres friske smag - i stedet for at tørre ud.
Med en pizzaovn er det nemt at samle venner og familie til en hyggelig aften under åben himmel. Mange pizzaovne giver ikke blot mulighed for at lave autentisk pizza, men spreder også varme og hygge på terrassen.
Se bare denne pizzaovn fra Morsø:
Vælger du en brændefyret pizzaovn, kan du tilmed nyde synet af flammerne der danser i åbningen, og lyden af træet der knitrer. Her får du altså en helt anden stemning og atmosfære end du gør med en almindelig ovn eller gasgrill. Mange mener også at en brændefyret pizzaovn giver en mere autentisk smag. En gasfyret pizzaovn bliver til gengæld hurtigere varm.
Mange tror at en pizzaovn kun er beregnet til at lave pizza. Men det er ikke tilfældet. Du kan også bruge den til at bage brød - fx fladbrød, naanbrød og focaccia. Nogle pizzaovne har også en grillfunktion, så du kan grille pølser og kød.