Belægning
Filtrér søgning
Nulstil alle
Model
Nulstil
  • (3)
  • (3)
Produkttype
Nulstil
  • (34)
  • (21)
  • (11)
  • (16)
  • (16)
  • (10)
  • (12)
  • (6)
Vis alle
Længde
Nulstil
  • (3)
  • (3)
  • (2)
  • (2)
  • (1)
Bredde
Nulstil
  • (5)
  • (1)
Højde
Nulstil
  • (5)
  • (1)
Farve
Nulstil
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
Mærkning
Nulstil
  • (3)
Lagerstatus
Nulstil
  • (0)
  • (0)
Pris
Nulstil
99
99
1830
1830
99kr.1830kr.
Vis:
36
produkter1 - 6 af 6
Visning:
Sortér:
Anbefalet

Hvad er belægningssten?

Belægningssten er små betonsten eller tilhuggede natursten, der bruges som belægning til fx indkørsler, terrasser, havestier og offentlige pladser. Stenene fås i mange forskellige farvenuancer, så du kan skabe et udtryk der passer til byggestilen på grunden. Belægningssten kan fint kombineres med fliser for at skabe et mønster i belægningen eller fremhæve gangpassager og gangarealer. Mange belægningssten fås også i en flex-udgave, som gør det muligt at lave buer og cirkler.

Hvilke typer belægningssten findes der?

Når det kommet til at vælge sten til dit belægningsprojekt, er der mange muligheder. Her gennemgår vi de mest almindelige typer belægningssten.

Bondesten

Bondesten er aflange belægningssten, der kan anvendes til både indkørsler, gangstier, terrasser, offentlige pladser og torve. Her er det dog vigtigt at du er opmærksom på tykkelsen af stenene. Skal du bruge bondesten i indkørslen, skal de have en tykkelse på mindst 7 cm - ellers vil de ikke kunne holde til belastningen af tung trafik. Til gangstier, terrasser og lign. kan du nøjes med 5,5 cm bondesten.​​​​​​​

bondesten

Bondesten fås i farverne antracit, grå og gråmix. Du kan vælge imellem normalsten, halvesten og kantblokke. Kantblokkene kan du bruge hvis du vil lave en kantsikring, der holder belægningen på plads. Du kan også bruge dem til at lave trapper eller havebede.

Kopsten

Kopsten er kvadratiske sten, som oftest anvendes i kombination med havefliser. Her kan man fx lave en rådhusbelægning hvor havefliser omkranses af kopsten. Vil du lave en rådhusbelægning, er det en god ide at tænke over hvor store havefliserne skal være, og hvilket mønster du vil lægge dem i. Er der tale om et mindre belægningsområde, anbefaler vi at du vælger forholdsvis små fliser. Ellers kan de hurtigt komme til at fylde meget. Eksempel: 60x60 cm havefliser lagt i et 3x3 mønster, fylder 4 m2.

Kopsten kan også bruges til at skabe linjer i belægningen, markere afgrænsninger og lave afslutninger mod murer og kanter. Her er altså tale om en belægningssten med rigtig mange muligheder.

Kopsten fås i to varianter - Standard og Brud. Standard har skarpe kanter og giver et enkelt og stilrent udtryk. Brud har slåede kanter som bidrager til et mere råt og industrielt udtryk. Begge varianter fås i farverne grå og koksgrå. Længde og bredde på stenene er 10 cm. Tykkelsen varierer fra 5 cm til 8 cm. Vælg 5 cm kopsten til belægninger med let trafik og 8 cm kopsten til belægninger med tung trafik.

Herregårdssten

Herregårdssten kaldes også slotssten og bruges til både terrasser og indkørsler. Stenene giver et klassisk og råt udtryk, som passer til de fleste udendørsområder - hvad enten der er tale om en stor herskabsvilla eller et mindre rækkehus. Du kan få herregårdssten i flere farvenuancer. Vi har bl.a. farverne gråmix, colourmix og koks. Herregårdssten fås i størrelserne 14x14 cm, 21x14 cm og 28x21 cm. Kanterne kan være enten skarpe eller slåede.

Chaussésten

Chaussésten er små brosten, som anvendes alene eller i kombination med andre sten. De kan bruges til at afgrænse bede, skabe linjer mellem havefliser eller lave trapper. Mange bruger dem også i indkørslen eller på terrassen. I det offentlige rum ser man typisk chaussésten på torve, parkeringspladser og områder med græsarmering. Da chaussésten har en god holdbarhed og slidstyrke, kan de sagtens tåle tung trafik.

chaussesten

Når du skal lægge chaussésten, er det vigtigt at underlaget er stabilt. Læg fx et lag beton eller stabilgrus efterfulgt af et 5-6 cm lag grus eller sand. Har du brug for at flække stenene, kan du gøre det med et sætjern eller et kantjern og en mukkert. Chaussésten måler 9x9 cm. Der skal bruges 123-124 sten per kvadratmeter. Prisen er typisk omkring 3-7 kroner per sten.

Holmegårdssten

Holmegårdssten minder meget om herregårdssten og kan bruges til både terrasse, indkørsel og gangstier. Stenene er også velegnede til afgrænsning af bede og opbygninger af trapper. Holmegårdssten kan både være kvadratiske, aflange, halve og cirkelformede. De fås i tre farver - antracit, grå og gråmix. Holmegårdssten kan fint kombineres med andre typer belægningssten - som fx kopsten eller chaussésten - men kan også bruges alene. Holmegårdssten har et klassisk, tidløst udtryk og er derfor et sikkert valg når der skal laves en ny belægning.

Hjertingsten

Hjertingsten er en klassisk belægningssten med nedbøjede hjørner, som skaber referencer til hyggelige brostensgader. Stenen har et rustikt udtryk og kan bruges til både indkørsler, terrasser og gangarealer. Hjertingsten fås i størrelserne 21x14 cm (hele sten), 14x14 cm (kvadratiske sten) og 14x10,5 cm (halve sten). Du kan vælge mellem tykkelserne 5 cm og 7 cm. Skal du lave buer og cirkler, er det hjertingsten Flex du skal have fat i.

Sådan lægger du belægningssten

Step 1: Opbygning af underbund

Det første du skal gøre, er at lægge tre lag sand og grus. Først et 19 cm bundsikringslag med vasket sand, så et 12 cm bærelag med stabilgrus og til sidst et 4 cm afretningslag med brolæggersand eller afretningssand. Alle tre lag skal glattes ud og komprimeres med en pladevibrator. Det er vigtigt at du etablerer et fald på 1,5 cm per meter, så regnvand kan løbe væk fra huset.

Step 2: Kantsikring

Når du har fået underlaget på plads, skal du etablere en kantsikring, der holder sammen på belægningen, så den ikke skrider ud. Her kan du fx bruge kantblokke. Det er en god ide at bruge kantblokke der passer til de belægningssten du har valgt. Skal du lægge holmegårdssten, er det fx klogt at bruge kantblokke i samme serie.

Step 3: Lægning af belægningssten

Nu er du klar til at lægge stenene. Her skal du sørge for at fugebredden er den samme hele vejen rundt. Fugebredden skal være 2-5 mm. Når du kommer ud til kanter og hjørner, kan du få brug for at tilpasse stenene, så de passer i størrelsen. Sørg for at stenene ikke bliver for små. Det ser grimt ud, og belægningen bliver mere skrøbelig. En god tommelfingerregel er at stenene ikke må være mindre en ⅓ af en hel belægningssten.

Step 4: Fugning

Til sidst skal fugerne fyldes op med fugesand. Vi anbefaler at du vælger en fugesand der pakker tæt og forhindrer fremvæksten af ukrudt. Et godt bud kunne være vores Dansand fugesand, der har en høj pH-værdi og et lavt næringsindhold - hvilket gør det svært for ukrudtsfrø at spire og gro. Fugesandet skal fejes ud over belægningen med diagonale fejebevægelser. Det er vigtigt at fylde fugerne helt op og komprimere belægningen med en pladevibrator. Brug en gummimåtte under pladevibratoren, så belægningen ikke bliver ødelagt.

Rengøring og vedligeholdelse af belægningssten

Belægningssten skal løbende rengøres hvis du vil holde dem rene og pæne. Du kan bruge en almindelig højtryksrenser til rengøringen, men trykket må ikke være for kraftigt, da det kan beskadige belægningen. Det er bedst at påmontere en terrassevasker - eller en patio cleaner som den også kaldes. Terrassevaskeren fordeler trykket over et større område og er derfor mere skånsom mod belægningen.

rengøring af belægning

Er belægningen ramt af alger, kan du komme dem til livs med algefjerner. Vælg et produkt som er godkendt af Miljøstyrelsen. Så undgår du at giftige stoffer siver ned i undergrunden og forurener drikkevandet. Vil du ikke bruge algefjerner, kan du prøve at slibe algerne væk ved at feje skarpkornet sand ud imellem fugerne.

Bøvler du med flisepest, kan du enten bruge fliserens eller brun sæbe. Vælger du brun sæbe, skal du dog bruge en ret stor mængde for at se en effekt. Sæben skal fordeles ud over belægningsstenene, og derefter skal du skrubbe stenene rene med en kost.

I forhold til at forhindre ukrudt er vores bedste råd at fylde fugerne op med en ukrudtshæmmende fugesand. Er ukrudtet først begyndt at vokse frem, kan du fjerne det med en fugerenser. En fugerenser renser ned mellem belægningsstenene og trevler ukrudtet op.

Find de rette belægningssten hos Davidsen

Drømmer du om en ny terrasse eller indkørsel? I vores sortiment finder du et stort udvalg af både udendørs fliser og belægningssten - selvfølgelig i forskellige tykkelser, længder og bredder.

Vi har bl.a.:

  • Herregårdssten
  • Chaussésten
  • Hjertingsten
  • Kopsten
  • Bordursten
  • Hollændersten
  • Nybrosten
  • SF sten

De forskellige sten fås i flere farvenuancer, så du fx kan lave mønstre i belægningen. Du kan bestille dine nye belægningssten med levering til kantsten eller reservere dem til afhentning i din lokale Davidsen. Vi har butikker i hele landet.