Med finansloven for 2025 bliver håndværkerfradraget genindført. Det betyder at du kan få fradrag for arbejdsløn til håndværkere. Fradraget er målrettet grøn istandsættelse af boligen og træder i kraft d. 1. januar 2025.
Håndværkerfradraget er ikke noget nyt. Det blev oprindeligt indført i 2011 som en del af BoligJobordningen med henblik på at skabe flere jobs i håndværkerbranchen og lægge en dæmper på sort arbejde.
Den. 1. april 2022 blev håndværkerfradraget afskaffet, men med finansloven for 2025 har regeringen altså besluttet at genindføre ordningen. Denne gang for at få flere danskere til at energirenovere og klimasikre deres boliger.
Det er endnu ikke blevet besluttet hvilke opgaver der gives fradrag for. Det ligger dog fast at håndværkerfradraget har fokus på grøn istandsættelse af boligen - som fx klimasikring, energibesparende forbedringer og energiforsyning.
Tidligere har man kunne få fradrag for eksempelvis:
Vi opdaterer selvfølgelig siden her når det er vedtaget hvilke håndværkerydelser fradraget omfatter.
Fradraget udgør op til 8.600 kroner. Det er en smule mindre end tidligere år. Da håndværkerfradraget blev indført i 2011, kunne man trække 15.000 kroner fra i arbejdsløn, og i 2022 - hvor fradragsordningen blev afskaffet - var tallet 12.900 kroner.
Håndværkerfradraget træder i kraft d. 1. januar 2025 og løber frem til 2027. Der afsættes 300 millioner kroner om året til ordningen.
Overvejer du at energirenovere eller klimatilpasse din bolig, hjælper vi dig gerne med faglig sparring og rådgivning. Få hjælp til fx materialevalg og beregning af materialeforbrug.