Med et vægdrivhus udnyttes pladsen optimalt, og du får en stabil temperatur - til gavn for både dig og planterne. Se vores udvalg af vægdrivhuse her på siden.
Har du et stort vægdrivhus, kan du overveje at placere det op ad en østvendt mur. Så vil der nemlig ikke blive for varmt i drivhuset midt på dagen, og det vil derfor være mere behageligt at opholde sig i. Hvis du derimod vælger et minidrivhus, er det bedre at stille det op ad en sydvendt mur. På den måde kan du komme i gang med at dyrke tidligere på året da drivhuset vil blive varmt allerede i det tidlige forår.
Hvad koster et vægdrivhus?
Prisen afhænger af mange ting. Især størrelsen og kvaliteten spiller ind. Du kan sagtens få et vægdrivhus til under 5.000 kroner, men hvis der også skal være plads til at du kan opholde dig i drivhuset, vil prisen typisk være højere.
Hvorfor vælge et vægdrivhus? Her er 4 gode grunde
Udnytter pladsen optimalt og er derfor en god løsning til fx gårdgaven, balkonen, tagterrassen eller altanen
Står stabilt, da det læner sig op ad husmuren. Du skal derfor ikke bekymre dig for om det vælter eller bliver ødelagt når det stormer
Du kan komme i gang med at dyrke tidligere på sæsonen, da drivhuset bliver varmt allerede i de tidlige forårsmåneder
Om vinteren sparer du penge på opvarmning af drivhuset, da det udnytter varmen bedre end et fritstående drivhus
Vægdrivhuse fås i mange forskellige størrelser - fra de små vægdrivhuse på under en kvadratmeter til de store vægdrivhuse med god plads til at dyrke i højden. Vælger du et lidt større vægdrivhus, får du ikke blot plads til at dyrke dine yndlingsplanter. Du får også et frirum, hvor du kan nyde morgenkaffen og frokosten.
Hvilket vægdrivhus skal du vælge?
Det kommer selvfølgelig an på dine behov, men det er under alle omstændigheder vigtigt at du tænker over størrelsen på drivhuset. Mange vælger et drivhus der er for lille i forhold til deres behov, og fortryder senere at de ikke valgte et der var større. På den anden side er det selvfølgelig vigtigt at du har plads til dit nye drivhus. Og netop her har vægdrivhuset sin force. Det udnytter nemlig kvadratmeterne bedst muligt. Så har du ikke så meget plads at gøre godt med, kan et vægdrivhus være den helt rigtige løsning.
Du skal også være opmærksom på at der både findes vægdrivhus der kan fastgøres på væggen, hænges på altankanten og stå frit på terrassen. Nogle modeller er endda udstyret med hjul, så du kan flytte rundt på dem. Og så er der selvfølgelig de klassiske vægdrivhuse der stilles op ad muren. Ja, der er mange muligheder, så det er en god ide at gøre dig nogle tanker om hvad du har brug for - og ikke mindst hvad der kan lade sig gøre.
Derudover skal du sikre dig at drivhuset har gode ventilationsmuligheder - fx i form af skydedøre eller tagvinduer.
Der er flere grunde til at det er vigtigt med gode ventilationsmuligheder:
Du kan sænke temperaturen, så drivhuset bliver behageligt at være i. Specielt midt på sommeren kan det blive meget varmt i drivhuset.
Du kan give planterne optimale vækstbetingelser. Der er forskel på hvilken temperatur de forskellige planter trives bedst ved. Mange planter tåler ikke temperaturer over 30 °C.
Placering af dit vægdrivhus
Hvor skal dit drivhus stå?
Det har du måske allerede fundet ud af. Men hvis ikke, er det en god ide at gøre det inden du køber dit drivhus.
Vil du i gang med at dyrke grøntsager og krydderurter tidligt på sæsonen, anbefaler vi at du placerer drivhuset op ad en sydvendt mur. På den måde vil planterne få masser af lys allerede i foråret.
Hvis det derimod er vigtigere at der ikke bliver for varmt i drivhuset midt på dagen, skal du placere det op ad en østvendt mur. På den måde vil den korte side nemlig vende mod syd, som er der hvor solen står midt på dagen.
Er du i tvivl om hvilken placering du skal vælge, kan du overveje et vægdrivhus med hjul. Så kan du nemlig flytte rundt på det efter behov. Eksempel: Vil du i gang med at dyrke planter der ikke tåler sollys, kan du rulle drivhuset hen i skyggen.
Det er også en god ide at placere drivhuset tæt på køkkendøren. Så kan du nemt hente friske grøntsager og krydderurter til madlavningen. Nogle vægdrivhuse kan laves som en tilbygning til huset, så du har nem adgang til dine planter og blomster. På den måde er det også lettere at trække el, vand og varme.
Har du en garage eller et skur, kan du placere drivhuset på bagsiden, og dermed forvandle et ellers kedeligt areal til en smuk, grøn oase. Mulighederne er mange, hvilket er en af de ting der gør vægdrivhuset til en favorit blandt mange haveentusiaster.
Regler for vægdrivhuse
Der gælder de samme regler for vægdrivhue som andre drivhuse. Det vil sige at du ikke skal søge om byggetilladelse medmindre det samlede areal af småbygninger på grunden - inklusiv det nye drivhus - overstiger 50 m2.
En byggetilladelse er også nødvendig hvis bebyggelsesprocenten overskrides. Bebyggelsesprocenten er 30 % for almindelige parcelhusgrunde og 15 % for sommerhusgrunde.
Er du det mindste i tvivl om du skal have en byggetilladelse, anbefaler vi at du kontakter din kommune.
Køb dit vægdrivhus hos Davidsen
Vil du udnytte kvadratmeterne i haven bedst muligt, eller bor du i en lejlighed med altan, er et vægdrivhus værd at overveje. Det tager nemlig ikke meget plads, og du kan dyrke de samme planter som i et almindeligt drivhus - grøntsager, bør, krydderurter. Ja, selv eksotiske frugter.
I vores sortiment finder du vægdrivhuse fra anerkendte mærker som Juliana og Halls, der begge lægger vægt på at kvalitet, æstetik og funktionalitet skal gå op i en højere enhed.
Du finder også vores eget mærke Elmholm, som er inddelt i tre serier: Økoline, Standard og Exclusive.
Vores vægmonterede drivhuse fås både med hærdet glas og polycarbonat. Bestil nemt online, og få dit nye vægdrivhus leveret til din adresse.