En græstrimmer er god til at fjerne græs omkring hegn, murværk og højbede. I vores sortiment finder du græstrimmere fra alle de store mærker. Derudeover har vi både græstrimmere med batteri og ledning. Se vores forskellige græstrimmere nedenfor.
Skal du trimme større arealer med tætbevokset græs, skal du vælge en benzindrevet græstrimmer med en stor klippediameter. Har du kun brug for at trimme mindre bevoksninger, er en batteri- eller eldrevet græstrimmer med trimmetråd det bedste valg.
Hvorfor vælge en græstrimmer?
Måske har du oplevet at det kan være svært at komme helt ud til kanterne når du slår græs. Eller måske har du en robotplæneklipper som ikke altid får kanterne med. En græstrimmer gør det nemt at trimme græsset de steder hvor det er svært at komme til. Med græstrimmeren kan du altså klippe helt ind til husmur, hegn og træer. Du kan også fjerne ukrudt, tæt bevoksning og mindre planter. Skal du fjerne buske, anbefaler vi dog at du bruger en buskrydder i stedet. En buskrydder kan også bruges til kraftigere græs og mindre buskads.
Hvordan fungerer en græstrimmer?
Græstrimmeren er forsynet med en snor som roterer rundt med høj hastighed. Når snoren slår mod græsstråene, bliver de kappet over. Snoren sidder under et skjold, som forhindrer græs og småsten i at hvirvle op i luften og forårsage skade. Snoren er typisk 1,3-1,6 mm tyk.
3 typer græstrimmere du skal kende
Hvilken græstrimmer skal du vælge? Det er måske det spørgsmål du sidder med lige nu. Der er selvfølgelig flere ting at tage stilling til, men det første du skal finde ud af, er om græstrimmeren skal være med batteri, el eller benzin. De fleste af græstrimmere er i dag med batteri. Du kan dog spare en del penge ved at vælge en elektrisk græstrimmer - især hvis du ikke allerede har batteri og oplader liggende. Disse skal nemlig ofte købes separat. En benzindrevet græstrimmer er god hvis du skal udføre mere krævende opgaver og har en stor græsplæne. Den kræver dog næsten altid at du ifører dig høreværn, da støjniveauet ligger i den høje ende.
Eldrevne græstrimmere
En eldrevet græstrimmer skal sluttes til en stikkontakt og kører derfor stabilt uden at løbe tør for batteri eller benzin. Til gengæld risikerer du at snuble over ledningen når du trimmer græsset. Desuden sætter ledningen en begrænsning for rækkevidden. En elektrisk græstrimmer er god hvis du skal trimme en stor have.
Batteridrevne græstrimmere
En batteridrevet græstrimmer går også under betegnelsen akku græstrimmer. Da den kører på batteri, slipper du for bøvlet med ledninger der ligger i vejen, og du får en stor bevægefrihed når du arbejder. Der er dog risiko for at batteriet pludselig løber tør. Derfor er det en god ide at have et ekstra batteri liggende. Du kan også lade batteriet op hver gang du har brugt græstrimmeren. Så er det fuldt opladet til næste gang du skal trimme græs.
Benzindrevne græstrimmere
En benzindrevet græstrimmer er ideel til at trimme større arealer med tykt græs, da den har en kraftig motor. Ulempen er dog at den larmer meget og udleder udstødningsgasser, som kan være skadelige for omgivelserne. For at undgå høreskader anbefaler vi at du ifører dig høreværn.
Find den rigtige græstrimmer med disse råd
Komfort. Det er alfa og omega at du vælger en græstrimmer som er behagelig at arbejde med. Håndtaget bør være ergonomisk, og græstrimmeren skal kunne justeres i højden, så du får en god arbejdsstilling.
Vægt. Er græstrimmeren tung, bliver du hurtigt træt i armene, og det kan blive nødvendigt at holde flere pauser undervejs. Vores råd er derfor at vælge en græstrimmer der ikke vejer mere end 2-3 kg.
Klippediameter.Har du meget græs der skal klippes, er det en god ide at vælge en græstrimmer med en stor klippediameter. Så bliver du nemlig hurtigere færdig med arbejdet.
Ekstra funktioner. Mange græstrimmere kommer med et hav af funktioner. Nogle modeller har fx en beskyttelsesbøjle som sikrer at blomster ikke bliver klippet over. Andre kommer med automatisk trådfremføring, så tråden automatisk føres frem når den er for kort. Der findes også græstrimmere hvor trimmerhovedet kan vendes, så du kan klippe lodret og bruge græstrimmeren som kantklipper.
Tråd- og knivtype. Det er vigtigt at gøre op med dig selv om græstrimmeren skal have en trimmetråd eller et knivblad. En græstrimmer med trimmetråd er god til mindre bevoksning. Det kan dog være svært at skifte tråden hvis du ikke har prøvet det før. Du skal nemlig vikle den rigtigt på spolen. Vælger du en græstrimmer hvor snoren er monteret i en kassette, kan du dog nøjes med at udskifte selve kassetten. En græstrimmer med knivblad er ideel til at trimme tæt bevoksning og kraftigt ukrudt. Kniven giver ganske enkelt et mere effektivt skær. Desuden er knivbladet nemmere at skifte. Er du i tvivl om hvordan, kan du ofte finde instruktionsvideoer på producentens hjemmeside.
Batteri. Vælger du en græstrimmer med batteri, er det en god ide at tjekke hvor længe batteriet kan køre før det skal oplades. Et batteri med 4.0 Ah har fx en længere driftstid end et batteri med 2.0 Ah. Vær opmærksom på at batteriet normalt skal købes separat. Til gengæld kan du ofte bruge det samme batteri til alle dine havemaskiner og værktøjer - hvis blot der er tale om samme mærke og spændingsklasse.
Sikkerhed ved brug af græstrimmer - 3 gode råd
Brug sikkerhedsbriller eller ansigtsvisir - partikler kan nemlig let hvirvles op i luften når du arbejder med græstrimmeren.
Brug kun græstrimmeren på tørt græs. Ellers risikerer du at få stød og kortslutte systemet.
Ifør dig egnet fodtøj - fx gummistøvler. Stikker du fødderne i et par klipklapper, vil strømperne blive møgbeskidte. Der er også større risiko for at du kommer til skade.
Køb din nye græstrimmer hos Davidsen
Vil du have pæne kanter langs græsplænen og omkring husmuren, er det en god ide at trimme det lange græs med en græstrimmer. Med en græstrimmer kan du komme til alle de steder hvor plæneklipperen eller havetraktoren ikke kan. I vores sortiment finder du græstrimmere fra flere af de populære mærker - bl.a. Makita, Bosch og Ryobi. Derudover har vi et stort udvalg af tilbehør som fx trimmersnøre, plastknive og trådspoler.