Lofts- og vægmaling
Filtrér søgning
Nulstil alle
Hvad skal males?
Nulstil
  • (11)
  • (8)
  • (8)
  • (8)
  • (7)
  • (7)
  • (2)
  • (1)
Vis alle
Mængde
Nulstil
  • (9)
  • (6)
  • (5)
  • (5)
  • (5)
  • (5)
  • (2)
  • (1)
Vis alle
Glans
Nulstil
  • (7)
  • (5)
  • (2)
  • (1)
  • (1)
Finish
Nulstil
  • (8)
  • (3)
  • (2)
  • (2)
Mærkning
Nulstil
  • (17)
  • (13)
Lagerstatus
Nulstil
  • (23)
  • (0)
Vis kun
Nulstil
  • (12)
  • (7)
Pris
Nulstil
195
195
1040
1040
195kr.1040kr.
Vis:
36
produkter1 - 25 af 25
Visning:
Sortér:
Anbefalet

Hvilken farve skal du vælge til væggene?


Når du skal beslutte hvilken farve væggene skal have, bør du tænke over hvordan du vil have rummet til at virke.


Maler du fx væggene i en meget lys nuance som hvid, vil rummet synes større end det egentlig er. Hvid har også den fordel at den reflekterer lyset – derfor kræves mindre kunstigt lys til at oplyse rummet end hvis du maler med en mørk farve. Det er værd at nævne at der findes flere nuancer af hvid. Både modehvid, knækket hvid og antikhvid kan åbne rummet op – uden at virke for skarpe. 


Du behøver heller ikke at give alle vægflader den samme farve. Mange maler fx en endevæg i én farve og resten af rummet i en anden. Dette skaber et moderne og spændende udtryk, som passer ind i tidens tendenser. Specielt hvis du vælger en mørk nuance, er det en god ide kun at male en enkelt væg – ellers kan rummet nemt komme til at virke småt og huleagtigt.


Ønsker du at rummet skal virke varmt og imødekommende, er varme farver som rød, gul og orange gode bud. Omvendt kan kolde farver som fx blå, virke beroligende – derfor egner de sig godt til soveværelset.


Når du køber vægmaling hos Davidsen, kan du tone den i et stort udvalg af farver – også selvom du køber den via vores hjemmeside. Som en af de eneste farvehandlere i Danmark har vi nemlig lavet en online farvevælger, som gør det muligt at lege med forskellige farver, og se hvordan de ser ud inden du bestiller.


Handler du maling ad flere omgange, er det bedst at vælge maling fra den samme producent – selvom to malinger har den samme farvekode, kan de nemlig se forskellige ud (derfor er det også en god ide at skrive farvekoden ned, så du kan finde den samme maling næste gang du skal bruge den).


Er du i tvivl om hvilken farve du skal vælge til dine vægge, er der flere programmer og apps som kan hjælpe dig. Prøv fx Dyrups farvevælger, hvor du kan uploade dit eget billede og herefter farvelægge det.


Hvad med glans?


Du har sikkert hørt om glans. Men hvad betyder det egentlig? Groft sagt kan man sige at glans er et udtryk for hvor blank malingen er.


En høj glans betyder at malingen giver en skinnende overflade, som er slidstærk og nem at vaske af. Omvendt giver en maling med lav glans et mat udtryk med mindre slidstyrke og et større behov for rengøring.


Glans angives på en talskala fra nul til hundrede. Jo højere glansgraden er, des mere lak indeholder malingen, og jo blankere er den (det er for øvrigt lak der forhindrer snavs og skidt i at trænge ind i væggens overflade).


Typisk anvender man en høj glans til vægge der udsættes for meget slid. Både i køkken og børneværelse er det fx meget almindeligt at male med en glans 25 eller højere. Denne er også velegnet til vådrum som fx badeværelser og bryggerser med afløb.


I opholdsrum kan du derimod nøjes med en lavere glans fordi væggene udsættes for mindre slid. Mange benytter fx en glans 10 (altså en mat vægmaling) til stue, soveværelse og hjemmekontor. 


Hvilken vægmaling skal du vælge?


Almindelig vægmaling kan typisk anvendes til overflader med filt, tapet eller glasvæv, men har du en væg med råt træ, skal du bruge en såkaldt træmaling.


Vil du være sikker på at kvaliteten er i orden, bør du kigge efter miljømærkerne EU-Blomsten og Svanemærket. Foruden sundhed stiller miljømærkningen nemlig også krav til malingens funktion og kvalitet.


Vil du have en billig maling i en fornuftig kvalitet, foreslår vi at du vælger et af vores produkter fra Dyrup, som tilbyder et stort udvalg af stærk maling der kan bruges til både vægge og lofter.


Dyrup er kendt for at udvikle nyskabende malinger. Det er fx Dyrup som står bag ”Stålhud” – den legendariske maling der blev brugt til at male Lillebæltsbroen i 1930’erne.


Dyrup har også udviklet en særlig metallic maling, som du kan bruge til at give væggene en skinnende, metallisk overflade. I øvrigt kan Dyrups vægmaling tones i over 2000 farver!


OBS: Husk at vægmaling kun er beregnet til indendørsbrug! Skal du male facader, er det altså vigtigt at du vælger en såkaldt facademaling – den kan nemlig tåle de danske klimaforhold.


Hvor meget vægmaling skal du bruge?


Det afhænger selvfølgelig af hvor stor et overfladeareal væggene har. På malerbøtten står der altid hvor langt malingen rækker, men en god tommelfingerregel er at 1 liter vægmaling dækker 7-9 kvadratmeter.


Du kan beregne arealet af dine vægge ved at gange bredde og højde. Er der vinduer, døre eller andre overflader der ikke skal males, skal arealet af disse naturligvis fratrækkes.


Hvad med et eksempel? Lad os fx sige at du skal male en endevæg med målene 3 x 2 meter. Ganger vi højde og bredde fås et samlet areal på 6 m2, hvilket altså svarer til omkring 1 liter vægmaling (afhængig af hvilket mærke du vælger, og hvor godt den dækker).


Hvordan maler du dine vægge?


Det er faktisk ikke så svært, men det er vigtigt at du ikke bare åbner malerbøtten og klasker noget maling på væggen – så bliver resultatet i hvert fald ikke særlig godt.


Som med ethvert andet malerprojekt er det vigtigt at forarbejdet er i orden. Hvis væggen er ujævn og fyldt med huller, vil malingen ikke hæfte særlig godt.


Start med at fjerne gamle malingrester med en spartel. Træk gamle søm ud hvis de skal genbruges når væggen er færdigmalet, og sørg for at afdække gulve og møbler, så de ikke bliver ødelagt af malerpletter.


Til afdækningen kan du bruge plastik, pap eller filt. Du kan også rydde rummet helt hvis du har mulighed for det. Under alle omstændigheder skal du sikre dig du kan male frit uden at skulle bekymre dig for at der kommer maling på dit inventar. Ofte sviner malerarbejdet nemlig mere end mange lige tror.


Når du har dækket af, skal du vaske væggen ren med grundrens. Grundrens fjerner urenheder på væggen og skal typisk iblandes vand inden det tages i brug.


Skal du både male vægge og lofter, foreslår vi at du starter med lofterne og slutter af med at male væggene.


En fejl som mange begår, er at de først maler kanter og hjørner med en pensel, hvorefter de tager resten af væggen med en malerrulle. Dette giver ikke et flot resultat!


Mal i stedet vådt i vådt. Det vil sige at du tager lidt af kanterne med penslen inden du går i gang med rullen, for så at gå tilbage til kanterne igen. På den måde vil du hele tiden male fra et område der er vådt, til et andet område med våd maling.


Med denne teknik – som i øvrigt er en af malermestrenes hemmeligheder – får du et ensartet resultat uden synlige striber og overlap.


Når du er færdig med første lag, skal du lade malingen tørre inden du påfører det næste. På malerbøtten står der hvor længe malingen skal tørre inden overfladen kan overmales.


Køb god vægmaling hos Davidsen


Når du skal male vægge, er det vigtigt at vælge den rigtige vægmaling. Du skal både tænke over farvevalg, glans og dækkeevne.


I vores sortiment finder du vægmaling fra anerkendte producenter som Dyrup, der tilbyder maling af høj kvalitet. Malingen fås i en bred vifte af farver, og har du en vægflade med spor af sod, nikotin eller vandskjolder, kan du bruge deres ekstra spærrende maling, som forhindrer gennemslag fra pletter og skjolder.


Når du bestiller din vægmaling, har du mulighed for at få den tonet i den nuance du ønsker. Med vores online farvevælger kan du endda se hvordan farven ser ud på et billede inden du beslutter dig.


Køber du din vægmaling i vores webshop, leveres den til pakkeshop eller adresse. Ved bestilling af større mængder vil din ordre blive leveret med fragtmand som kantstenslevering.